Savulohi-kasvispasta

(4-5 annosta)

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 tl voita

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

1 kalaliemikuutio

1 dl valkoviiniä tai omenatäysmehua

mustapippuria myllystä

1-2 dl kuohukermaa

200 g kylmäsavulohta

pastaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa porkkana pieniksi suikaleiksi ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

Kuullota voissa sipuli ja valkosipuli. Lisää porkkanasuikaleet ja anna niiden kypsyä noin 3 min. Lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta seosta muutama minuutti.

Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita esim. puuhaarukalla. Lisää vesi ja kalaliemikuutio. (Voit käyttää myös itsetehtyä kalalientä.) Sekoita samalla. Lisää valkoviini tai omenatäysmehu. Mausta. Keitä hiljalleen kannen alla noin 5 min välillä sekoittaen.

Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi. Lisää lopuksi kerma sekä lohi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää valmis kastike keitetyn pastan joukkoon. Sekoita, kuumenna ja tarjoa heti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.