Serinakakut

370 g voita tai margariinia

150 g sokeria

1 kananmuna

3 rkl siirappia

1,5 tl leivinjauhetta

600 g vehnäjauhoja

Voiteluun kananmuna sekä koristeluun sokeria ja mantelilastuja.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja siirappi sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää taikinaan. Taikina saa hetken kovettua jääkaapissa. Leivotaan pyöryköitä, jotka nostetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Pyöryköitä painetaan haarukalla, voidellaan munalla sekä koristellaan sokerilla ja mantelilastuilla. Paistetaan kellertävän ruskeiksi +175 asteessa noin 15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Outo tilanne kalastajilla: Madekausi aluillaan, ei pilkkijäitä – "Kyllä se vaarassa on"

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.