Sienirisotto

1 iso sipuli

2 rkl voita

150 g tatteja tai suppilovahveroita

3 dl risottoriisiä

7–8 dl kuumaa vettä

1 kasvisliemikuutio

2 dl ruokakermaa

mustapippuria

0,25 tl suolaa

Annosten pinnalle:

raastettua parmesanjuustoa tms.

Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa.

Älä ruskista.

Lisää hienonnetut sienet.

Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois.

Lisää riisit ja kuullota hetki. Liuota kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio.

Lisää 1/3 nesteestä riisin joukkoon.

Keitä välillä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää loppu neste ja kerma pienissä erissä.

Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä.

Mausta risotto ja lisää juustoraaste annosten pinnalle.

Tarjoa heti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.