Sitrussalsa

2 appelsiinia

1 verigreippi

1 limesitruuna

chilipalko

punasipuli

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

mustapippuria

3 rkl öljyä

0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Pese ja kuori hedelmät.

Leikkaa ne kalvottomiksi paloiksi, säästä hedelmistä irtoava mehu.

Kuutioi chili ja hienonna sipuli.

Laita chili-sipulisilppu ja sitrusmehu pieneen astiaan.

Mausta seos ja anna maustua 5 min.

Lisää öljy ja korianterisilppu kastikkeeseen.

Asettele sitruspalat lautaselle ja valuta maustekastike päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.