(4 annosta)
400 g lohifileetä
0,5 sitruuna
4 porkkanaa
keskikokoinen palsternakka
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
timjamia
suolaa
Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Mausta palat sitruunamehulla.
Pese, kuori ja pilko paloiksi porkkanat ja palsternakka.
Sekoita juuresten joukkoon hienonnettu valkosipuli, timjami, öljy ja mausta suolalla.
Laita juurekset uunivuokaan ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Paista sillä aikaa lohipalat öljyssä paistinpannussa ensin nahaton puoli alaspäin minuutin verran. Käännä lohipalat ja paista nahkapuolelta vielä pari minuuttia.
Vähennä lämpöä ja jatka paistamista, kunnes ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa uunijuuresten ja minttu-jogurttikastikkeen kera.
Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä.