Sitruunamarinoitua lohta ja uunijuureksia

(4 annosta)

400 g lohifileetä

0,5 sitruuna

4 porkkanaa

keskikokoinen palsternakka

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl öljyä

timjamia

suolaa

Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Mausta palat sitruunamehulla.

Pese, kuori ja pilko paloiksi porkkanat ja palsternakka.

Sekoita juuresten joukkoon hienonnettu valkosipuli, timjami, öljy ja mausta suolalla.

Laita juurekset uunivuokaan ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Paista sillä aikaa lohipalat öljyssä paistinpannussa ensin nahaton puoli alaspäin minuutin verran. Käännä lohipalat ja paista nahkapuolelta vielä pari minuuttia.

Vähennä lämpöä ja jatka paistamista, kunnes ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa uunijuuresten ja minttu-jogurttikastikkeen kera.

Minttu-jogurttikastike

Uusimmat

Ruoka

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.