Småland Extra

Pohjahiivaoluet, lager. Alkoholiprosentti 7,2.

Maukas vahva vaalea lager Smoolannista on kullankeltaista ja tuoksuu miedosti maltaalle ja hedelmille. Valkoinen vaahto on erittäin runsas, tasaisen tiivis ja säilyvä.

Småland Extra on maultaan maltainen, maukkaan hedelmäinen, pehmeän täyteläinen ja voimakkaasti humaloitu vahva olut. Miellyttävän aromikkaassa jälkimaussa on peittävä suutuntuma. Katkerohumalat peittävät onnistuneesti alkoholipitoisuuden.

Panimon mukaan Småland on pantu tshekkiläistä pilsneriperinnettä noudattaen ja valmistuksessa on käytetty tshekkiläistä hiivaa. Täyteläinen, hedelmäinen ja runsasvaahtoinen vahva vaalea lager sopii juhlaolueksi ja suomalaisen ruuan seuraksi. Miksei myös Smoolannin herkkujen kuten suolasillin, tuhkassa paistettujen perunoiden ja isterband-kastikkeen kanssa.

Wimmerbyssä sijaitsevan Åbro Bryggerin perusti vuonna 1856 luutnantti Per W. Luthander. Åbro Bryggeri on edelleen perheomistuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Liikennevaloja ruokapöytään vuonna 2020 – paprikat ovat vuoden vihanneksia

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Joulupöytään suolaisia silakoita, aivan kuten Paavomummon aikaan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.