Suklaakakku vie kielen mennessään - ota resepti talteen

Joulun seutu on parasta kuivakakkuaikaa. Kakku on mukava ja vaivaton tarjottava niin kahvipöydässä kuin glögin kanssa nautittavana pikkumakeana. Kuivakakku on monille mieluinen ruokalahja antaa ja saada.

Joulukakun voi leipoa hyvissä ajoin pakastimeen, sillä sen maku vain paranee säilytyksessä.

Kokeile esimerkiksi tätä herkullista suklaakakkua:

Suklaakakku

4 munaa

1,5 dl sokeria

150 g voita

100 g tummaa suklaata

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl kermaa

1 dl valkosuklaahippuja

1. Sulata voi ja jäähdytä. Sulata myös suklaa vesihauteessa.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää munavaahtoon jäähtyneet voi ja suklaa.

4. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja lisää seos taikinaan.

5. Lisää kerma ja kääntele lopuksi sekaan valkosuklaahiput.

6. Voitele ja jauhota vuoka. Kaakaojauhe sopii mainiosti suklaakakkuvuoan jauhottamiseen.

7. Paista kakkua 175 asteessa tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla tai ohuella veitsellä.

Lisää reseptejä torstain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.