Suklaakakkua ja marjoja

150 g margariinia

2 dl sokeria

6 rkl kaakaojauhetta

3 kananmunaa

1 tl vanilliinisokeria

0,25 tl suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

0,5 dl kermaa

1 rkl margariinia

100 g taloussuklaata

Tarjoiluun sulatettuja pakastemustikoita ja -mansikoita

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele tavallinen tai irtopohjainen piirasvuoka (n. 25 cm halk.). Sulata margariini. Sekoita kaakao ja sokeri ja lisää seos margariinin joukkoon. Vatkaa munat yksitellen rasvaseokseen. Sekoita vehnäjauhot, suola ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Kaada vuokaan ja kypsennä noin 20 min. Kakku on rakenteeltaan tiivis ja saa jäädä kosteaksi - jopa puolikypsäksi.

Kiehauta kerma ja margariini ja lisää siihen suklaa pieninä palasina. Sekoita. Älä enää keitä, mutta voit lämmittää seosta niin, että suklaa sulaa tasaiseksi.

Kaada kuorrute kakun päälle ja anna jäähtyä hieman.

Leikkaa kakusta paloja ja annostele lautaselle lisäksi sulaneita mustikoita ja mansikoita. Maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.