Suklaamousse

4 liivatetta

1 dl maitoa

150 g maitosuklaata

4 kananmunaa

4 rkl sokeria

4 dl kuohukermaa

2 tl vanilliinisokeria

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä. Vaahdota sillä aikaa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos munavaahtoon. Yhdistä vielä kermavaahto munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään hyytymään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Liikennevaloja ruokapöytään vuonna 2020 – paprikat ovat vuoden vihanneksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.