Suppilovahvero-bruschetta

hiivaleipää

oliiviöljyä

valkosipulia

käsiteltyjä suppilovahveroita

oliiviöljyä paistamiseen

valkosipulia

suolaa

mustapippuria

valkoviiniä

tuoretta timjamia

Valmista sieniseos ensin. Ruskista sienet ja valkosipuli oliiviöljyssä hyvin huolella niin, että sienten pinta alkaa jo ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kuivaa valkoviiniä.

Anna nesteen haihtua, vain aromi jää. Lisää tuoretta timjamia.

Paahda leipäviipaleet kauniin ruskeiksi. Jos tarjoat suuremman määrän, kätevintä on paahtaa viipaleet uunissa.

Voitele leivät pullasudilla molemmin puolin oliiviöljyllä. Laita leipäviipaleet uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa, käännä välillä.

Voit paahtaa leivät myös paahtimessa, mutta ilman öljyä tietysti. Sivele paahtuneen leipäviipaleen toista puolta valkosipulin kynnellä.

Laita sienimuhennos leivän päälle ja nautiskele mielellään lämpimänä.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.