Suppilovahvero-nuudelikeitto

noin 200 g munanuudeleita

2 rkl sesamiöljyä

1 l kanalientä

2 tl vähäsuolaista soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

2 salottisipulia

1 l tuoreita, käsittelemättömiä suppilovahveroita tai noin 3 dl käsiteltyjä

pieni pala inkivääriä raastettuna

öljyä paistamiseen

noin 100 g tuoretta pinaattia

lehtipersiljaa

ruohosipulia

Keitä nuudelit lähes kypsiksi pakkauksen keitto-ohjeen mukaan. Siivilöi ja lisää sekaan sesamiöljyä, näin nuudelit eivät tartu toisiinsa ja saavat valmiiksi hyvän maun.

Leikkaa salottisipulit ohuiksi siivuiksi, raasta inkivääri.

Huuhdo pinaatinlehdet ja leikkaa niistä pois ylimääräinen lehtiruoti. Leikkaa lehdet kahdeksi tai kolmeksi suikaleeksi.

Laita tuoreet suppilovahverot kokonaisina paistinpannulle ja haihduta niistä neste. Lisää pannulle öljyä ja sipulisiivut. Ruskista sieniseosta hyvin, lisää myös inkivääriraaste.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää soija ja sitruunamehu.

Lisää sekaan sienisipuliseos ja keitä keittoa hetki, jotta suppilovahverot kypsyvät hyvin.

Lisää pinaatinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää nuudelit ja lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa ja ruohosipulia.

Uusimmat

Ruoka

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.