Suppilovahveroilla täytetty possunfileerulla

<p> 4-6 annosta </p> <p> <b>1 kg porsaan ulkofileetä</b> </p> <p> <b>Täyte:</b> </p> <p> <b>2 dl kuivattuja suppilovahveroita</b> </p> <p> <b>1 sipuli</b> </p> <p> <b>1 mieto chili</b> </p> <p> <b>1 rkl piparjuurta putkilosta</b> </p> <p> <b>&frac14; tl suolaa</b> </p> <p> <b>mustapippuria</b> </p> <p> <b>1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa</b> </p> <p> <b>Lisäksi puuvillalankaa</b> </p> <p> Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. </p> <p> Liota kuivia sieniä vedessä noin 20 minuuttia. </p> <p> Pilko sienet ja sipuli. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. </p> <p> Kuumenna vahveroita, sipulia ja chiliä pannulla, ja lisää tilkka vettä mikäli paistos uhkaa kuivua liikaa. Lisää joukkoon piparjuuri, suola ja hiukan rouhittua mustapippuria. Kun neste on lähes kokonaan haihtunut, anna paistoksen jäähtyä. </p> <p> Poista lihasta mahdolliset kalvot ja kaikki näkyvä rasva. Leikkaa filee auki levyksi ja nuiji sitä kevyesti. </p> <p> Sekoita jäähtyneeseen sieni-sipuliseoksen joukkoon tuorejuusto ja levitä täytettä noin sentin kerros lihalevyn päälle. Jätä reunoilta 1-2 cm ilman täytettä. Rullaa lihalevy ja sido paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa. </p> <p> <i>Emännän vinkki:</i> Lopun täytteen voit kiehauttaa sienien liotusvedessä ja suurustaa jääneellä tuorejuustolla ja vehnäjauhoilla. Näin saat kastikkeen ruualle. </p> <p> <i>Lähde: Maku 6/2009</i> </p>

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.