Talvinen pataruoka

400–600 g karjalanpaistilihoja

3 sipulia 

150 g selleriä

150 g lanttua

4 porkkanaa

1 palsternakka

170 g herkkusieniä

2 tl suolaa

2 tl rosmariinia

rouhittua mustapippuria

7–8 dl vettä

Kuori ja paloittele sipulit, selleri, lanttu, porkkanat ja palsternakka lihakuutioitten kokoisiksi lohkoiksi. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Lado voideltuun isoon pataan tai uunivuokaan kerroksittain lihat, juurekset ja sienet. Säästä pinnalle possunlihat. Ripottele kerroksien väliin mausteita. Kaada vuokaan vesi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 2–3 tuntia. Pane kansi päälle kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoa perunoiden, salaatin ja leivän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Moni suuri valtiojohtaja oli hyvän juoman ystävä

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.