Tarjoa jouluna herkullista mustaherukkasilliä

Monen mielestä jouluaaton paras osuus on kunnon kalapöytä. Sen valmistelut voi aloittaa ajoissa, sillä maustesillit tarvitsevat muutaman päivän tekeytyäkseen, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Kokeile esimerkiksi näitä ohjeita.

Tomaattisilli

6 matjessillifilettä

4 punasipulia

marinadi:

5 rkl tomaattipyreetä

2,5 dl rypsiöljyä

1 dl punaviinietikkaa

2,5 dl sokeria

6 laakerinlehteä

1. Huuhtele fileet juoksevan veden alla, valuta. Leikkaa haarukkapaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita marinadin ainekset. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Laita lasipurkkiin kerroksittain silliä, sipulia ja marinadia. Laita päällimmäiseksi kerros marinadia niin, että sillit peittyvät. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi vuorokautta ennen tarjoamista.

Mustaherukkasilli

600 g kevytsuolattuja sillifileitä

0,5 dl vettä

0,5 dl sokeria

1 dl mustaherukkamehu (tiiviste)

2 laakerinlehteä

10 mustapippuria

0,5 dl punaviinietikkaa

1 punasipuli

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mustaherukkamehu. Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Kiehauta seos ja sekoita niin kauan, että sokeri on sulanut. Jäähdytä, lisää etikka.

2. Huuhtele sillifileet, paloittele haarukkapaloiksi. Leikkaa sipulista renkaita. Lado sillinpalat ja sipuli lasipurkkiin. Kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari päivää ennen tarjoilua.

Lisää ohjeita torstain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.