Testissä muovipulloihin pakatut viinit

Viinien pakkaustavat ovat olleet muutoksessa. Kierrekorkkien ja erikoistulppien jälkeen lasipullo vaihtui pahviboksiin, jossa on muovipussi. Sitä seurasi pelkkä tukeva muovipussi, ja nyt tulevat muovipullot.

Chill Out Chardonnay (Pernod Ricard) South Eastern Australia.

Kuiva, aluksi hapokkaalta tuntuva, sitten aprikoosinen, ananasta ja tammea puskeva valkoviini. Keskitäyteläisenä nuorekas laatikkoviini muovipullossa.

Heti käyttöön vaikkapa pekonissa paistetun saltimbocca-lohen kera. Salaattikin sopii, sillä viini on löysän helppo.

Lämmetessä pliisuksi venyvä hedelmäinen puffaviini pistein 13,66/20 tuntuu 8,20 euron hintaisena ja PET-pulloon pakattuna hieman tyyriiltä. Alkon valikoimista.

Soellner Gruner Veltliner (Wennerco) Itävalta.

Mineraaleja, rieslingin tyylistä voimaa mukavin hapoin kantava kirkas, oljen sävyinen viini. Kauniisti tasapainottuvat ja sitruksen hallitsemat aromit saavat kivisen ja hieman vahamaisen jälkimaun.

Hieno ruokaviini mausteisille, aasialaisille ruuille. Myös voisille kaloille sienikastikkeissa, joille ripotellaan kovaa juustoraastetta. Mainio salaateille.

Pisteet 16/20 ovat varsin mainiot ja viini kuuluu lasipulloon. Vasta ravintolavalikoimiin tullut viini menee 40 euron luokassa.

Chill Out Shiraz (Pernod Ricard) San Joaquin, Kalifornia, Yhdysvallat.

Viini ei heti avautunut. Kannattaa kaataa kannuun, jotta makeus hieman tasaantuisi. Alkoholinen, raukea ja mausteinen viini ei hätkähdä muovipulloa.

Pitsat ja perunasalaatit menevät pippuristen makujen kera. Helpoksi tehty, mutta ei ihan syvältä jenkkilästä tuleva. Cabernet Sauvignonin ryhdittämä tammitettu puffaviini.

Pisteet 13,3/20 ovat vähän alakanttiin Alkossa 8,20 euroa maksavalle viinille.

Soellner Oibelos (Wennerco) Donauland, Itävalta.

Zweigelt/St.Laurent on tämän läpikuultavan punaviinin lähde. Kirsikkaa ja humusta erikoisen hienosti yhdistävä tuoksumaailma on yllättävän voimakas myös makuun yhdistyessään. Ulkonäkö hieman pettää tässä viinissä. Alkoholi ei tunge päälle, vaikka onkin vahva rungon rakentaja.

Kasvava jälkimaku ja karpalomainen ärhäkkyys tekevät siitä mainion ruokaviinin. Mausteisuus sopii camembertille, villihanhelle ja vieläpä porollekin. Tarjoiltava alle 14-asteisena.

Pisteet 15,3/20 mielenkiintoiselle viinille, joka maksaa ravintolalistalla jopa 40 euroa.

Toimitukseen pruuvissa vieraili ravintoloitsija Sami Salmi. Peruspruuvareina olivat Teemu Huttunen ja Jouko Kääriäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.