Tex-mex -piirakka

Pohjataikina:

4 dl hiivaleipävehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

125 g margariinia

1 kananmuna

1 dl kevytkermaa

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva. Lisää sekaan kananmuna ja kerma ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tex-mex-jauhelihatäyte:

1 rkl öljyä

300-400 g jauhelihaa

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl taco- tai salsakastiketta

2 dl vettä

1 rkl lihafondia

1 tl mustapippuria

0,5 tl chilijauhetta

1 tl basilikaa

250 g wokkivihanneksia (pakasteena)

2 kananmunaa

Päälle:

1 dl juustoraastetta

Valmista täyte paistamalla jauheliha. Lisää hienonnetut sipulit ja paista hetki.

Ripottele paistetun lihan päälle jauhoja ja sekoita ne lihan sekaan. Lisää tacokastike, vesi sekä mausteet ja vihannekset. Kypsennä n. 5 minuuttia.

Jäähdytä ja sekoita kananmunat joukkoon.

Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.