Thai-sorsasalaatti

sorsan luuttomat rinta- ja koipipalat

1 valkosipuliöljyä

5-6 jäävuorisalaatin lehteä

3-5 kevätsipulia silputtuna

1/2 kurkku kuutioituna

150 g siitakesienisuikaleita

Kastike:

3 rkl kala(osteri)kastiketta

2 limentin mehut

1 valkosipulinkynsi murskattuna

2 tl fariinisokeria

2 tuoretta punaista chiliä ilman siemeniä

2 tl korianteria

Kypsennä grillissä käännellen noin 20 minuutissa kevyesti öljytyt lihat. Sipaise linnun palasten pintaan valkosipuliöljyä, jota saat hauduttamalla desilitrassa rypsiöljyä suuren murskatun valkosipulinkynnen kullankeltaiseksi. Älä anna kynnen käristyä, koska silloin valkosipulista tulee väkevää.

Puhdista salaatinlehdet ja lado salaattikulhon pohjalle. Pilko kurkku kuutioiksi, silppua kevätsipulit, siivuta sienet (voivat olla myös herkkusieniä, kiehautettuja orakkaita tms.).

Kiehauta kastikeainekset kasarissa kunnes sokeri on sulanut. Lisää siihen pienten tuoreiden chilien suikaleet ilman siemeniä, anna hieman jäähtyä ja kaada salaatille johon on suikaloitu sorsan lihat noin sentin paksuisiksi siivuiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.