Thaimaalainen katkarapukeitto

5 dl kanalientä

2 rkl makeaa soijakastiketta

1 pieni kesäkurpitsa

1 keltainen paprika

1/2 limen raastettu kuori ja mehu

1/2 punainen chili

pala tuoretta inkivääriä

50 g pikanuudeleita

1 pussi (180 g) katkarapuja

0,5 prk (2 dl) kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limen raastettu kuori ja -mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää keittoon katkotut nuudelit ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti. Lisää katkaravut ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa keitto alku- tai pääruokana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.