Tonnikalasalaatti nizzalaisittain

1 pieni salaatinkerä

1/2 kurkkua

3 tomaattia

1 paprika

1 pieni sipuli

1 tlk tonnikalaa öjyssä

1 dl vihreitä oliiveja

1 tlk anjovista

Kastike:

4 rkl öljyä

1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl dijon-sinappia

suolaa

valkopippuria

Pienennä salaatti repimällä. Leikkaa kurkku viipaleiksi, tomaatit lohkoiksi, paprika ja sipuli renkaiksi. Anna sipulirenkaiden seistä hetken kylmässä vedessä, jolloin niistä lähtee kitkeryys.

Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään paitsi anjovisfileet. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään ja lisää se salaattiin. Kääntele salaattia varovasti.

Koristele salaatti anjovisfileillä ja keitetyillä kananmunilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.