Toscakakku

10 annosta

4 munaa

2 dl hienoa sokeria

2 tl raastettua appelsiininkuorta

100 g sulatettua voita

1/2 dl kermaa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

juoksevaa margariiniä

korppujauhoa

Mantelikuorrutus

5 dl (185 g) mantelilastuja

100 g voita

3/4 dl sokeria

1/2 dl kermaa

2 rkl hunajaa

1/4 tl neilikkajauhetta

1/4 tl inkiväärijauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele syvä pyöreä irtopohjavuoka juoksevalla margariinillä ja korppujauhota pohja ja reunat.

Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan appelsiinikuori, voi ja kerma. Lisää seoksen sekaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada seos vuokaan ja paista 40 minuuttia tai kunnes keskeltä tikulla kokeiltaessa, tikku on puhdas.

Sekoita kattilassa mantelilastut, voi, sokeri, kerma, hunaja ja mausteet. Hämmennä keskilämmöllä kunnes seos kiehuu. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja paista 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä vuoassa 15 minuuttia ja siirrä kakku tarjoiluastiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Moni suuri valtiojohtaja oli hyvän juoman ystävä

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.