Toscakakku

10 annosta

4 munaa

2 dl hienoa sokeria

2 tl raastettua appelsiininkuorta

100 g sulatettua voita

1/2 dl kermaa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

juoksevaa margariiniä

korppujauhoa

Mantelikuorrutus

5 dl (185 g) mantelilastuja

100 g voita

3/4 dl sokeria

1/2 dl kermaa

2 rkl hunajaa

1/4 tl neilikkajauhetta

1/4 tl inkiväärijauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele syvä pyöreä irtopohjavuoka juoksevalla margariinillä ja korppujauhota pohja ja reunat.

Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan appelsiinikuori, voi ja kerma. Lisää seoksen sekaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada seos vuokaan ja paista 40 minuuttia tai kunnes keskeltä tikulla kokeiltaessa, tikku on puhdas.

Sekoita kattilassa mantelilastut, voi, sokeri, kerma, hunaja ja mausteet. Hämmennä keskilämmöllä kunnes seos kiehuu. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja paista 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä vuoassa 15 minuuttia ja siirrä kakku tarjoiluastiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.