Tuliset turskapullat

500 g hauki- tai pakastekalafileetä

2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa

1 muna

1 rkl soija- tai kalakastiketta

2 rkl limen tai sitruunan mehua

2 tl perunajauhoja

1 dl pakastepapuja 0,5 sentin paloina

kypsennysliemi:

1 tlk kookosmaitoa

3-4 dl kalalientä tai vettä

Hienonna paloiteltu kala monitoimikoneessa. Lisää muut aineet paitsi pavut ja surauta tasaiseksi. Sekoita papupalat murekemassan joukkoon lusikalla.

Pyöritä massasta kostutetuin käsin 14-16 pyörykkää. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kypsennä pyörykät kahdessa - kolmessa erässä noin 5 minuuttia kerrallaan.

Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja, riisiviljaseosta tai nuudeleita ja tulista makeaa chilikastiketta.

Vinkki: Valmista kalapullien keitinliemestä seuraavana päivänä maukas keitto. Mausta liemi currytahnalla ja lisää joukkoon kypsymään esim. kesäkurpitsa-, paprika- ja retikkasuikaleita sekä lopuksi tomaattilohkoja.

Ruuasta riittää neljälle ruokailijalle.