Uuniperuna kasvistäytteillä

isoja jauhoisia perunoita

Pese perunat ja laita ne noin 180-200-asteiseen uuniin ilman foliota suoraan ritilälle. Kypsennä perunoita koosta riippuen noin 1 tunti. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla.

Porkkanatäyte

(10 annosta)

750 g porkkanoita

vettä, suolaa

3-5 rkl makeaa ja vahvaa chilikastiketta

jauhettua muskottipähkinää

Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta porkkanapalat karkeaksi soseeksi. Mausta chilikastikkeella ja muskottipähkinällä.

Parsakaali-yrttitäyte

(10 annosta)

650 g parsakaalia

100 g purjon valkoista osaa

5-8 valkosipulin kynttä

vettä, suolaa

mustapippurirouhetta

tuoreyrttisilppua (esim. oregano ja basilika)

Kypsennä (al dente) pilkotut parsakaalinpalat, paloiteltu purjo ja kuoritut valkosipulinkynnet suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta kasvikset karkeaksi soseeksi. Mausta mustapippurirouheella ja tuoreyrttisilpulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.