Välimeren hirvipata

1 kg suikaloitua hirvipaistia

200 g sipulia

200 g porkkanasuikaleita

50 g varsisellerisuikaleita

150 g kreikkalaista tummaa oliivia

2 pinetä chilipaprikaa

3 laakerinlehteä

hyppysellinen timjamia

merisuolaa

60 g vehnäjauhoja

800 g tomaattimurskaa

2 dl hyvää viiniä

voita ruskistamiseen

Ruskista reiluiksi suikaleiksi leikattu hirvipaisti ja jätä vetäytymään. Paahda suikaloituja vihanneksia hieman ja anna niidenkin vetäytyä sen aikaa kun kaadat tomaattimurskan ja punaviinin pannulle kiehahtamaan.

Pane lihat ja kasvikset pataan, jauhota ja lisää viini- tomaattiseos. Mausta ja hauduta liedellä kunnes lihat ovat pehmeitä.

Miedolla tulella pitkään hauduttaen hirvipata saa hieman jauhottuneen rakenteen. Tuoreet kasvikset ja murea liha kypsyvät myös kohtalaisen nopeasti jolloin hyvinkin jo vajaassa tunnissa pääsee nauttimaan padasta jossa raaka- aineiden kaunis rakenne on yhä koossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.