Vadelmapiiraat

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

0,5 l vadelmia

sokeria maun mukaan

1–2 rkl perunajauhoja

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna hyvin sekoittaen ja sitten leivin-vehnäjauhoseos.

Sekoita tasainen taikina, mutta ei sitkeä.

Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa siitä sivuun kolmannes.

Jaa loppuosa 12 osaan.

Voitele 12 pientä metallivuokaa ja vuoraa ne taikinalla.

Survo vadelmat ja sokeri kevyesti ja lisää joukkoon perunajauhot.

Jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin.

Taputtele jäljelle jääneestä taikinasta 12 pikkukantta vuokien peitoksi.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.