Valkosipulikastike

3–5 valkosipulinkynttä

0,5 tl suolaa

7–8 viipaletta paahto- tai ranskanleipää

3 rkl valkoviinietikkaa

1,5 dl öljyä

Kuori valkosipulinkynnet ja hiero ne huhmareessa massaksi. Poista leivästä kuoret ja pane leivät likoamaan kylmään veteen. Kun leipä on pehmeää, puserra vesi tarkoin pois ja pane leipä, suola ja valkosipulitahna monitoimikoneeseen (tai kulhoon ja käytä sähkövatkainta). Lisää koneen käydessä viinietikka ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada sitten koneen käydessä öljy hitaasti joukkoon. Anna öljyn aina välillä imeytyä leipään. Valmis kastike on tasaista ja kermamaista. Sitä voi ohentaa vedellä.

Tarjoa kalan lihan tai vihannesten kastikkeena.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.