Voikreemi-lakkakakku

15 annosta

Kakkupohja:

6 kananmunaa

3 dl hienoa sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

juoksevaa margariiniä

korppujauhoja

Täyte:

lakkahilloa

2-3 appelsiinin puristettu mehu

Voikreemi:

250 g voita

3 3/4 dl tomusokeria

60 g tummaa suklaata

6 tl raastettua appelsiininkuorta

Koristelu:

4 kpl kiivejä

ruskeita nonparelleja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele syvä, n. 25 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja korppujauhota pohja ja reunat.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pienissä erissä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 10 minuuttia 200 asteessa ja vähennä lämpö 175 asteeseen. Kakkua täytyy paistaa vielä 50 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei taikina tartu tikkuun.

Jäähdytä kakkupohjaa 15 minuuttia ja kaada vasta sitten kakkupohja tarjoiluastian päälle jäähtymään. Tee sillä välin voikreemi.

Vatkaa sähkövatkaimella voita ja tomusokeria. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää seokseen väriksi ja mausteeksi sulatettua suklaata ja appelsiininkuorta.

Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Aloita täyttäminen pohjakerroksesta. Kostuta kakkupohja appelsiinin mehulla ja lisää pohjan päälle kerros lakkahilloa. Lakkahillon päälle levitetään kerros voikreemiä ja asetetaan kakkupohja voikreemin päälle. Toinen kakkupohja kostutetaan ja lisätään täytteet kuten ensimmäisessä kerroksessa. Lopuksi laitetaan viimeinen kakkupohjakerros ja se kostutetaan päältä appelsiinimehulla.

Kaada loput voikreemistä kakun päälle ja levitä kreemi kakun päälle ja sivuille. Kuori kiivit ja leikkaa ohuita viipaleita. Aseta viipaleet kakun päälle ja heittele nonparelleja kakun päälle ja sivuille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.