Won ton -porsasta ja katkarapua

Wonton-kuoret:

1 muna

0,5 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl vettä

Vaahdota kananmuna, 0,5 dl vettä ja suola kevyesti.

Siivilöi jauhot kulhoon. Tee kuoppa keskelle ja kaada munaseos. Vaivaa kiinteä reunoista irtoava taikina lisäten vettä tarpeen mukaan. Anna levätä puoli tuntia.

Pyöritä taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja kaulitse ne mahdollisimman ohuiksi kiekoiksi.

Täyte:

200 g porsaanjauhelihaa

200 g kuorittuja katkarapuja

3 vesikastanjaa (säilykepurkista)

2 siivua tuoretta inkivääriä silputtuna

1 tl osterikastiketta

2 tl soijakastiketta

1 tl valkoviini- tai riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

muutama pisara seesamiöljyä

valkopippuria

Valmistusohje liha- ja katkarapu täytteille: Jauha sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Anna vetäytyä kylmässä puoli tuntia.

Nostele ruokalusikallinen kuorikiekolle, kiepauta nyytiksi ja kypsennä liemessä 10-15 minuuttia.

Won ton -liemi:

1 l kanalientä

2 valkosipulin kynttä

pala tuoretta inkivääriä

Keitä valkosipulia ja inkivääriä kymmenen minuuttia kanaliemessä ja siivilöi.

Laita muutama tuore pinaatinlehti kulhon pohjalle, sitten lämmin wonton ja kaada päälle kuumaa lientä.

Pinnalle pieneksi hakattua purjoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.