Won ton -porsasta ja katkarapua

Wonton-kuoret:

1 muna

0,5 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl vettä

Vaahdota kananmuna, 0,5 dl vettä ja suola kevyesti.

Siivilöi jauhot kulhoon. Tee kuoppa keskelle ja kaada munaseos. Vaivaa kiinteä reunoista irtoava taikina lisäten vettä tarpeen mukaan. Anna levätä puoli tuntia.

Pyöritä taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja kaulitse ne mahdollisimman ohuiksi kiekoiksi.

Täyte:

200 g porsaanjauhelihaa

200 g kuorittuja katkarapuja

3 vesikastanjaa (säilykepurkista)

2 siivua tuoretta inkivääriä silputtuna

1 tl osterikastiketta

2 tl soijakastiketta

1 tl valkoviini- tai riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

muutama pisara seesamiöljyä

valkopippuria

Valmistusohje liha- ja katkarapu täytteille: Jauha sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Anna vetäytyä kylmässä puoli tuntia.

Nostele ruokalusikallinen kuorikiekolle, kiepauta nyytiksi ja kypsennä liemessä 10-15 minuuttia.

Won ton -liemi:

1 l kanalientä

2 valkosipulin kynttä

pala tuoretta inkivääriä

Keitä valkosipulia ja inkivääriä kymmenen minuuttia kanaliemessä ja siivilöi.

Laita muutama tuore pinaatinlehti kulhon pohjalle, sitten lämmin wonton ja kaada päälle kuumaa lientä.

Pinnalle pieneksi hakattua purjoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä, katso reseptit

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.