Yrteistä makua ruokiin – tunnistatko nämä yrtit?

Yrtit maustavat, mutta lisäksi niistä saa mielihyvää kaikille aisteille. Yrtit koetaan hyvää oloa tuottaviksi, hoitaviksi ja virkistäviksi. Niitä kasvatetaan kautta koko vuoden kasvihuoneissa ja kesällä avomaalla.

Yrttien aromaattiset öljyt ovat haihtuvia, joten ne ei kestä pitkää kypsyttelyä. Kannattaakin lisätä aivan viimeisillä valmistumisen hetkillä yrttejä ruokaan. Patoihin, keittoihin ja uunissa haudutettaviin ruokiin suositellaan käytettäväksi kovavartisia ja varpumaisia yrttejä kuten rosmariini ja timjami.

Yrttejä kannattaa rohkeasti kokeilla myös jälkiruokiin, muutenkin kuin sitruunamelissan tai mintun lehdellä annoksena päällä.

 

Testaa tunnistatko kuvien yrtit vihjeiden avulla?

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.