Sulkemisajan jälkeen pizzerian ovelle ilmestyi Juha Sipilä - tilasi suosikkinsa ja auttoi remontissa

Tinkimätön journalisti ei jätä työtään kesken. Sunnuntaisuomalainen yritti yli puoli vuotta selvittää pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suosikkipizzaa – ja nyt vastaus on selvillä. Pääministerille tehtiin tietopyyntö pizzasta viime joulukuussa ja asiasta julkaistiin juttu Sunnuntaisuomalaisessa 4.12.2016.

Suosikkipizzan kysyminen liittyi siihen, että Sipilä oli tuolloin raivostunut Ylelle uutisesta, jossa kerrottiin valtion omistaman kaivosyhtiön Terrafamen kytköksistä pääministerin sukulaisten omistamaan yhtiöön. Sipilä kiukutteli erityisesti siitä, ettei hän päässyt kertomaan uutisessa näkemystään asiaan.

Ylen toimittaja oli lähettänyt Sipilälle kommenttipyynnön sähköpostilla noin puoltatoista tuntia ennen jutun julkaisua, ja pääministeri piti aikataulua liian kireänä.

Sipilä lupasi tuolloin tiedotustilaisuudessa, että hän vastaa median kommenttipyyntöihin, jos ne tehdään hänen avustajiensa kautta. Lupauksestaan huolimatta pääministeri ei koskaan palannut Sunnuntaisuomalaisen pizzatiedusteluun.

Kesäkuussa Sunnuntaisuomalainen vihdoin tavoitti Sipilän kasvotusten keskustan puoluetoimistolla Helsingissä ja palasi asiaan. Pääministeri naurahti ja vastasi, että hänen suosikkipizzansa on ”Kempeleen Kotipizzan Pääministerin pizza”.

Haloo, Kempeleen Zeppelinin Kotipizza, mitä täytteitä on Pääministerin pizzassa?

– Jauheliha, kebab, ananas ja punasipuli. Pizza tehtiin kuitupohjaan, vastaa yrittäjä Johanna Sankilampi.

Sankilammen mukaan Sipilä kävi edellisen kerran syömässä loppukesästä viime vuonna. Hän ilmestyi ovelle sulkemisajan jälkeen mutta sai silti pizzansa. Ravintolassa tehtiin tuolloin uudistusta, ja henkilökunta oli kokoamassa kalusteita.

– Odotellessaan pääministeri auttoi tuolien kasaamisessa, Sankilampi kertoo.

Sunnuntaisuomalaisen pyynnöstä yrittäjä toimitti myös kuvatodisteita tapauksesta.

Vuodentakaisen jälkeen Sipilää ei ole näkynyt Zeppelinin Kotipizzassa. Mahdollisesti hänellä onkin ollut viime aikoina muita kiireitä.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

Luulitko, että keskisormea näyttävä jänis on törkeimmästä päästä? Esittelemme 6 huonosti käyttäytyvää maskottia

Näyttelijä Mari Perankoski söi teatterin väliajalla tärkeänä lohipiirakkaa pitkät kalsarit jalassaan

Uusi laki antaa ravintoloiden olla auki läpi vuorokauden, niinpä absolutisti istui baarissa kellon ympäri ja katsoi, kun suomalaiset joivat

Keskustelu menee metsään väärällä tavalla

E-urheilijoille aletaan tehdä Suomessa dopingtestejä – "Kannabis on piireissä yleinen aine", kertoo pelaamisen maailmanmestari

Seurasimme yksityisetsivän työpäivää – Ari Huhtinen jahtaa rikollisia ympäri maailmaa muttei varjosta pettäviä puolisoita

Keski-ikä on uusi musta

Ja taas yksi syrjäytyi – lautapeli näyttää Sipilän ja Grahn-Laasosen päätösten seuraukset

Kun ruotsalaispariskunta kirjoittaa rikosromaania, he kuvittelevat olevansa mies nimeltä Lars Kepler

Päättäjät haluavat koululaisten opiskelevan itsenäisesti – "Yksi kymmenestä pystyy siihen", kertoo opettaja koulujen todellisuudesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.