Kumpi voittaa: Mestareiden liigan voittaja vai maailmanmestari? Veikko vastaa

Heipä hei, lukijat rakkaat!

Jokin aika sitten pohdimme maitotölkkien kierrättämistä. Nimimerkki KH on ratkaissut asian punomalla tölkeistä koreja.

– Ideana on siis että tölkeistä otetaan pois yläosa ja pohja, pestään sisusta huolellisesti ja annetaan kuivua. Tölkki litistetään ja leikataan suikaleiksi, jotka ovat leveydeltään tasan neljäsosa litistetyn tölkin leveydestä. Litran tölkistä tulee viisi suikaletta. Sitten vain punotaan aina neljä suikaletta yhteen, neuvoo hän.

– Tein piimäpurkeista niin ison korin, että pidän siinä silitettävää pyykkiä. Punontaan tulee todella himo, kun sen kerran aloittaa!


 

Nimimerkki Futis For Ever pohtii ajankohtaista kysymystä näin jalkapallon MM-kisojen aikaan.

– Kumpi voittaisi, jos vastakkain asetettaisiin maailmanmestari ja Mestareiden liigan voittaja? Seurajoukkueessahan ainakin pitäisi olla parhaita pelaajia kansallisuudesta riippumatta, huomauttaa hän.

Mestareiden liigan hallitseva mestarihan on espanjalainen Real Madrid. Jalkapalloon saadaan tuore maailmanmestari heinäkuussa, mutta mennään nyt hallitsevalla mestarilla ja Fifan maailmanrankingin kärkipaikkaa pitävällä Saksalla. Ja kuvitellaan, että saksalainen keskikenttäpelaaja Toni Kroos on kloonattu, ja voi siten edustaa sekä seurajoukkuettaan Real Madridia että isänmaataan.


 

Täysin vedenpitävää vastausta ei varmaan voi antaa, elleivät joukkueet sitten oikeasti kohtaisi. Mutta lienee turvallista väittää, että Mestareiden liigan mestari olisi tässä kamppailussa vahvoilla.

Perustelut ovat seuraavat: rahalla saa ja hevosella pääsee. Siinä missä maajoukkue joutuu pärjäämään oman maansa kansalaisilla, voi varakas seurajoukkue hankkia haluamilleen pelipaikoille likipitäen kenet tahtoo, esimerkiksi maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi tituleeratun Christiano Ronaldon.

Toisekseen seurajoukkueen pelaajat viettävät vuoden mittaan huomattavasti enemmän aikaa keskenään kuin maajoukkueessa. Real Madrid pelaa pelkästään Espanjan La Ligassa 38 ottelua kaudessa. Tämän lisäksi otteluita kertyy Espanjan cupissa Copa del Reyssä sekä tietenkin Mestareiden liigassa.

Maajoukkueelle otteluita tulee huomattavasti vähemmän. Esimerkiksi edellisenä MM-kisavuonna 2014 Saksa pelasi kaikkinensa 17 maaottelua. Vaikka maajoukkueessa pelaajien etuna on yhteinen äidinkieli, taannee yhdessä vietetty aika sen, että joukkuekemia on usein parempi seurajoukkueissa.

Lopullisen voiton toki ratkaisee se, kumman joukkueen pelaajat osaavat filmata uskottavammin.


 

Lopuksi: tiesittehän, että Real Madrid on Mestareiden liigan ja sitä edeltäneen Euroopan cupin menestynein joukkue? Madridilaisseura on vienyt tittelin peräti 13 kertaa.

Lähetä palautetta ja kysymyksiä osoitteella Veikko Virtanen, Savon Sanomat/toimitus, PL 68, 70101 Kuopio tai sähköpostilla veikko.virtanen@savonsanomat.fi .

Uusimmat

Tiede

Miksi kynnyksen yli ei saa kätellä? – Veikko vastaa

Kekri jätti jälkensä joulunviettoon lihansyöntinä ja alkoholinjuontina – "Isännän pään piti nuokkua kunnolla"

Veikko vastaa: Onko hautakynttilä hyvää ruokaa?

Mikä Betlehemin tähti oikein oli? Veikko vastaa

Maailman ympäri muutamassa tunnissa - Tätäkö on tulevaisuuden lentoliikenne?

Veikko vastaa: Miksi en putoa sängystä?

Itäsuomalaisilla periytyvä sukunimi jo keskiajalla – "Täysin omintakeinen ilmiö"

Veikko vastaa: Saako tänäänkin toivottaa hyvää syksyä?

Teoria aurinkokuntaamme karanneesta vieraan sivilisaation valopurjeesta on hakuammuntaa

Hotellin paikalla olikin aiemmin vettä! Kun karttoja pannaan päällekkäin, nähdään, kuinka kaupungit rakentuivat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.