Kumpi voittaa: Mestareiden liigan voittaja vai maailmanmestari? Veikko vastaa

Heipä hei, lukijat rakkaat!

Jokin aika sitten pohdimme maitotölkkien kierrättämistä. Nimimerkki KH on ratkaissut asian punomalla tölkeistä koreja.

– Ideana on siis että tölkeistä otetaan pois yläosa ja pohja, pestään sisusta huolellisesti ja annetaan kuivua. Tölkki litistetään ja leikataan suikaleiksi, jotka ovat leveydeltään tasan neljäsosa litistetyn tölkin leveydestä. Litran tölkistä tulee viisi suikaletta. Sitten vain punotaan aina neljä suikaletta yhteen, neuvoo hän.

– Tein piimäpurkeista niin ison korin, että pidän siinä silitettävää pyykkiä. Punontaan tulee todella himo, kun sen kerran aloittaa!


 

Nimimerkki Futis For Ever pohtii ajankohtaista kysymystä näin jalkapallon MM-kisojen aikaan.

– Kumpi voittaisi, jos vastakkain asetettaisiin maailmanmestari ja Mestareiden liigan voittaja? Seurajoukkueessahan ainakin pitäisi olla parhaita pelaajia kansallisuudesta riippumatta, huomauttaa hän.

Mestareiden liigan hallitseva mestarihan on espanjalainen Real Madrid. Jalkapalloon saadaan tuore maailmanmestari heinäkuussa, mutta mennään nyt hallitsevalla mestarilla ja Fifan maailmanrankingin kärkipaikkaa pitävällä Saksalla. Ja kuvitellaan, että saksalainen keskikenttäpelaaja Toni Kroos on kloonattu, ja voi siten edustaa sekä seurajoukkuettaan Real Madridia että isänmaataan.


 

Täysin vedenpitävää vastausta ei varmaan voi antaa, elleivät joukkueet sitten oikeasti kohtaisi. Mutta lienee turvallista väittää, että Mestareiden liigan mestari olisi tässä kamppailussa vahvoilla.

Perustelut ovat seuraavat: rahalla saa ja hevosella pääsee. Siinä missä maajoukkue joutuu pärjäämään oman maansa kansalaisilla, voi varakas seurajoukkue hankkia haluamilleen pelipaikoille likipitäen kenet tahtoo, esimerkiksi maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi tituleeratun Christiano Ronaldon.

Toisekseen seurajoukkueen pelaajat viettävät vuoden mittaan huomattavasti enemmän aikaa keskenään kuin maajoukkueessa. Real Madrid pelaa pelkästään Espanjan La Ligassa 38 ottelua kaudessa. Tämän lisäksi otteluita kertyy Espanjan cupissa Copa del Reyssä sekä tietenkin Mestareiden liigassa.

Maajoukkueelle otteluita tulee huomattavasti vähemmän. Esimerkiksi edellisenä MM-kisavuonna 2014 Saksa pelasi kaikkinensa 17 maaottelua. Vaikka maajoukkueessa pelaajien etuna on yhteinen äidinkieli, taannee yhdessä vietetty aika sen, että joukkuekemia on usein parempi seurajoukkueissa.

Lopullisen voiton toki ratkaisee se, kumman joukkueen pelaajat osaavat filmata uskottavammin.


 

Lopuksi: tiesittehän, että Real Madrid on Mestareiden liigan ja sitä edeltäneen Euroopan cupin menestynein joukkue? Madridilaisseura on vienyt tittelin peräti 13 kertaa.

Lähetä palautetta ja kysymyksiä osoitteella Veikko Virtanen, Savon Sanomat/toimitus, PL 68, 70101 Kuopio tai sähköpostilla veikko.virtanen@savonsanomat.fi .

Uusimmat

Tiede

Kiipeääkö vesi pitkin Venetsian seiniä? Veikko vastaa

Näinkö syömme vuonna 2050? – Ateria tulee 3D-tulostimesta, keittiössä kasvaa marjamössöä ja ruokakaupassa liha on harvinaisuus

Taustamelu häiritsee erityisesti lapsia – kyky keskittyä yhteen äänilähteeseen kehittyy iän myötä

Miksi lentokone jättää taakseen vanan? Veikko vastaa

Taistelurobotti ei väsy, stressaa eikä mieti sodan etiikkaa – Ihminen ymmärtää, mitä tappaminen tarkoittaa

Juttelitko taas autollesi? Ei hätää, melkein jokainen puhuu itsekseen

Koiran persoonallisuus voi muuttua iän myötä – aggressiivisuus suurimmillaan, kun koira on 6-8-vuotias

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi

Kuinka pimeä on pilkkopimeä? Veikko vastaa

Höpöttele vaikka ääneen kotona – näin onnistut aktivoimaan nuorena opittua vierasta kieltä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.