Katri Niskanen povaa: Linnan juhlissa nähdään avonaisia päänteitä ja samettia

Muotisuunnittelija Katri Niskanen tunnetaan etenkin veistoksellisista ja naisellisista mittatilaustyönä tehdyistä juhlapuvuistaan. Hän on on suunnitellut ja tehnyt kymmeniä pukuja Linnan juhliin.

Tämän vuoden juhlissa uniikkeja pukuja nähdään yhdeksän: muiden muassa juoksija Nooralotta Neziri ja ministeri Anu Vehviläinen (kesk.) saapuvat televisiokameroiden eteen Niskasen luomuksessa.

– En ole itse ollut Linnan juhlissa, mutta pukujeni kautta olen ollut hengelläni niissä mukana, Katri Niskanen sanoo.

Hän uskoo, että tänä vuonna juhlapuvuissa nähdään erityisesti avonaisia päänteitä ja voimakkaita värejä. Trendikkäistä materiaaleista hän nostaa esiin sametin.

– Muotivirtaukset voivat näkyä jollakin tavalla: esimerkiksi koruissa pinnalla ovat käätymäiset tai pantamaiset kaulakorut, ja pitkät hihat ovat nyt myös tärkeä elementti. Juhlapukumaailma liikkuu klassisessa kirjossa, joten voi olla, että muotivirtaukset näkyvät vasta vuodenvaihteen gaaloissa.

Niskasen mukaan hyvän juhlapuvun tärkein ominaisuus on se, että se on kantajalleen sopiva.

– Juhlapukeutumisessakaan ei tarvitse unohtaa tyyliään. Myös mittasuhteet, työn jälki ja laatu ovat kaikki tärkeitä. Panostaisin muutamaan laadukkaaseen juhlapukuun ja pikkumustaan ja muuttaisin niitä asusteilla.

Juhlapuvun asustamisessa nyrkkisääntö on enemmin vähemmän kuin liikaa erilaisia asusteita.

– Kannattaa ennemmin jättää esimerkiksi yksi koru pois, kun lisätä vielä yksi. Se tuo selkeyttä, kun kokonaisuus on hallussa. Myös meikki ja kampaus ovat osa kokonaisuutta, Niskanen muistuttaa.

Hänen mukaansa suomalaiset ovat luonteeltaan käytännöllisiä usein myös pukeutumisessa.

– On ihanaa, että nykyisin halutaan juhlapukeutumiseen myös näyttävyyttä. Pidän paljeteista, ne tuovat minulle juhlan tuntua. Siksi joka vuosi yhdessä Linnan juhliin tekemässäni puvussa on myös paljetteja, Niskanen paljastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katri Niskanen: "En suostuisi tekemään minihametta Linnan juhliin"