Muuttumisleikkiin osallistuneen reaktio: "No oho!"

– Aamulla valitsen vaatteet lähinnä sen mukaan, mitä ekana sattuu käteen tai on puhtaana, kuopiolainen Henri Paldanius, 19, paljastaa.

Nykyistä tyyliään hän kuvailee käytännölliseksi ja mukavuudenhaluiseksi. Vaatekaapissa on paljon rentoja ja urheilullisia vaatteita, joita on helppo yhdistää niin arkeen kuin liikuntaharrastuksiin.

Vaateliikkeissä Paldanius vierailee harvoin, eikä hän ole koskaan yrittänyt erottua pukeutumisellaan.

– Ostan vaatteita vain, jos tarvitsen ja silloinkin mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi nyt pitäisi hankkia uudet kengät, koska nämä entiset ovat ihan hajalla, hän naurahtaa.

Pukeutumisneuvoja Minna Holm valitsee Paldaniuksen ylle sopivat vaatteet ja asusteet. Slim-malliset housut ja kauluspaita istuvat hyvin atleettiselle vartalonmallille ja tekevät hetkessä miehekkäämmän olemuksen.

– Jos haluat huolettomamman kokonaisuuden kesällä, voit taittaa housujen lahkeet ja kääriä hihat, Holm vinkkaa.

Nahkatakkia Paldanius ei ole kokeillut ikinä, mutta sovittamisen jälkeen hän voisi kuvitella käyttävänsä takkia farkkujen kanssa.

– Tykästyin myös kovasti valkoiseen neuleeseen, jonka voi vaan heittää rennosti harteille. Myös housut näyttävät tosi hyvältä, hän summaa.

Kontrastia asuihin tuovat punaiset kangaskengät ja sävy sävyyn sointuva taskuliina, joka luo persoonallisuutta bleiseriin.

– Herrasmiehellähän voisi olla myös hattu, Holm sanoo ja lisää vielä yhden asusteen.

Eniten Paldanius odottaa hiusmuutosta.

– Viimeksi hiukset on leikattu noin puoli vuotta sitten, joten nyt on hyvä aika päivittää kesätukka, hän virnistää.

Studio Alex T:ssä suunnitellaan uusi kampaus, jonka tarkoituksena on tuoda kasvoille ryhtiä ja raamikkuutta.

– Vähän sellaista suomenruotsalaista purjehdustyyliä, kuvailee omistaja Alex Tuominen.

Varsinaisen hiusmuutoksen toteuttaa parturi Eetu Laitinen, joka muotoilee hiuksiin erittäin trendikkään palmumallin.

Siinä sivuilta ja takaa lyhyisiin hiuksiin jätetään reilusti pituutta eteen ja päälaelle, joka mahdollistaa hiusten muotoilun ”tuhannella” eri tavalla.

Mallin voi viimeistellä esimerkiksi kampaamalla etuhiukset kokonaan taakse.

– Tällainen hiusmalli on ihan sairaan helppo laittaa kotona. Kampaat vain hiukset pesun jälkeen taaksepäin, laitat vahaa ja annat kuivua, Laitinen ohjeistaa.

Myös Paldanius on mielissään uusista hiuksistaan.

– Tosi siisti tukka! Luulen, että voisin viihtyä tässä mallissa pidempäänkin, hän tuumii.

Loppukuvat otetaan studiossa, jossa Paldanius pääsee kokeilemaan uutta tyyliään käytännössä.

– No oho, hyvä että enää tunnistan itseni! hän toteaa kuvistaan.

– Tämä päivä on ollut tosi jännittävä, mutta lopputulos näyttää hyvältä. Kyllä tästä varmasti jää uusia ideoita pitkäksi aikaa, hän pohtii ja suunnittelee hankkivansa ainakin hiusvahan ja opettelevansa hiustenlaittoa kotona.

Tuotetiedot: Harmaat tennarit 44,90 e ja punaiset kangaskengät 34,90 e, DinSko. Hattu 17,99 e ja aurinkolasit 9,99 e, Seppälä. Taskuliina 19,90 e, nahkatakki 299,90 e, neule 69,90 e, kaikki Brothers. Bleiseri 129,95 e, housut 79,95 e, kauluspaita 49,95 e, kaikki Jack & Jones. Rannekello: mallin oma.