Muuttumisleikkiin osallistunut: "Ällistyttävän paljon paremman näköinen kuin tänne tullessa!"

Kuopiolainen Ritva Saastamoinen, 53, oli lukenut lehtijutun pukeutumisneuvonnasta ja toivonut itsekin pääsevänsä joskus ammattilaisen stailattavaksi. Muuttumisleikkiin hän hakeutui saadakseen pukeutumisvinkkejä sekä uusia ideoita hiuksiin ja kasvojen ehostamiseen.

Arkisin Saastamoinen kertoi olevansa usein lenkkarit jalassa, reppu selässä ja urheilullinen ulkoilutakki päällä.

– Oma kaavoihin kangistunut pukeutumistyyli kyllästyttää. Myös lyhyyteni vuoksi on ollut vaikea löytää sopivia asukokonaisuuksia.

Haaveissa olikin hieman naisellisempi, mutta silti käytännöllinen ja mukava tyyli.

Stylisti Katja Turusen opissa Saastamoinen oppi pukeutumaan vartalonmallinsa mukaisesti.

Aiemmin Saastamoinen oli kuvitellut, ettei hänen kokoisensa voisi käyttää esimerkiksi pitkiä neuleita tai takkeja. Turunen kuitenkin osoitti, kuinka muodikkuus voi syntyä leikkisälläkin tavalla, ennakkoluulottomasti erilaisia vaatteita ja materiaaleja yhdistelemällä.

– Pituus ei ole missään nimessä este pukeutumiselle. Pitää uskaltaa kokeilla rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja, Turunen totesi.

Saastamoisen ylle päätyi arkeen sopivia ja käytännöllisiä asuja, kuten esimerkiksi raidallinen neulemekko ja city-kumisaappaat, jotka muodostivat rennon vapaa-ajan asukokonaisuuden. Myös turkistakki sopi hyvin Saastamoiselle ja toi värinsä puolesta vaihtelua muuten tummaan pukeutumiseen.

– Välillä kannattaa uskaltaa räväyttää. Pukeutumisessa vain taivas on rajana! Turunen neuvoi ja lisäsi asuun vielä näyttävän ketjukaulakorun ja nahkaiset nilkkurit.

HiusStudio KK’sissa kampaajat Sanna Hiltunen ja Hannele Väisänen päivittivät lukijamallin hiukset tähän päivään.

Vaaleaksi raidoitettu polkkatukka oli mitaltaan hieman ylikasvanut, eikä sopinut väriltään parhaiten ihonsävyyn.

Hiukset värjättiin Sliding-tekniikkaa hyödyntäen kylmän ja vaalean sävyjä sekoittaen, jolloin lopputuloksesta muodostui hehkuvan ruusukultainen. Hiukset myös kerrostettiin kevyesti, jolloin luonnonkihara hius saatiin kohoamaan kauniisti.

Helppo ja huoleton kampaus syntyi hiustenkuivaajan liitetyn diffuuserin avulla, joka aktivoi kiharat hiukset.

– Kiharat kannattaa viimeistellä aina sormin puristelemalla, ei koskaan kammalla, ettei hiuksista tule pörröiset, Hiltunen opasti.

Luonnonkiharille hiuksille muotoilutuotteeksi hän suositteli suolasuihketta, joka lisää hallittavuutta ja rakennetta.

Saastamoinen oli tottunut ehostamaan itseään vain vähän ja harvoin, sillä hän oli kokenut meikkaamisen vaikeaksi.

Hän kertoi omistavansa vain ripsivärin ja huulikiillon, jotka nekin olivat hautautuneet käyttämättöminä kaapin perälle. Ammattilaisen meikattavana Saastamoinen oli ollut vain kerran aikaisemmin.

Kosmetologi Eva Kankkunen opasti Saastamoista tuotteiden valinnassa ja niiden oikeaoppisessa käytössä. Paljon ulkoileva Saastamoinen sai vinkkejä kasvojen ihonhoitoon ja helppoon ehostamiseen arkena.

Kuvauksia varten Saastamoiselle laitettiin myös irtoripset, joista hän on haaveillut aina. Lopputulos ei ollut liian meikatun näköinen, vaan korosti luonnollisesti kasvojen parhaita puolia.

– Kyllä ne ammattilaiset osaavat! Saastamoinen ihasteli peilin edessä.

Kun uusi tyyli oli hiottu valmiiksi, Saastamoinen pääsi opettelemaan poseerausta ja korkokengillä kävelyä. Itsevarmuutta runsaasti kerännyt Saastamoinen hymyili kameran edessä leveästi.

– Ällistyttävän paljon paremman näköinen kuin tänne tullessa! hän päivitteli lopputulosta.

Tuotetiedot: Capri Collection -farkut 89,95e, Capri Collection -sifonkitunika 69,95e, musta pitsitoppi 26,95e, hopeinen kaulakoru 99e, kaikki Piattacosta. Hilfiger-nilkkurit 175e, Moda.

Vila-housut 44,95e, Vila-turkistakki 99,95e, Vila-toppi 26,95e, Korukolmio kaulakoru 17,50e, kaikki Modasta. Nahkanilkkurit 209,90e, Piattaco.

Raidallinen Gant-mekko 139,90 e, Vila-takki 79,95e, Gant-tähtihuivi 89,90e, Pinkki pipo 39,90e, kaikki Modasta.