Onko kirppis trokaajan aarreaitta? Ei ole, todisti kierros

Syksyn uutuuskirja, Elisa Tikkasen Kirppareiden kuningatar kertoo yhden naisen tien voittoja takovaksi kirpputoritaituriksi. Parhaimmillaan Tikkanen saa euron nahkalaukusta satoja euroja myydessään sen eteenpäin.

Kirjassa kerrotaan, millaisilla tuotteilla tehdään voittoa ja missä niitä kannattaa myydä. Me katsoimme, onko Kuopion kirpputoreilla hyvää ”trokattavaa”, ja viedäänkö ne jälleenmyydessä käsistä.

Tikkanen mainitsee saalistamisen arvoisista merkeistä muun muassa Marimekon, jota pohjoissavolaisiltakin kirpputoreilta on vaivaton löytää – siispä saalistamaan mariraitoja!

Anti on kuitenkin laihahkoa, ja myyjillä turhan suuret odotukset hinnan suhteen. Käytännössä tekstiilijätteeksi luokiteltavia kulahtaneita vaatteita, kuten elinkaarensa loppupäässä olevaa Marimekon pallopaitaa, kaupataan kymmenellä eurolla.

Jos sattuu löytämään hyväkuntoisen yksilön, hinta on niin korkea, että jälleenmyyjälle voi koitua jopa tappiota. Esimerkiksi aikuisen hyväkuntoisesta Jokapoika-paidasta pyydettiin 25 euroa.

Ostoskassiin lähtee kuitenkin kaksi löytöä: lasten Jokapoika-paita kuudella eurolla ja patinoitunut nahkalaukku 1,5 eurolla.

Jotta laukkua voisi myydä vintagena, täytyy varmistua sen iästä. Ompelimo Nahkavintin yrittäjä Anu Huotari arvioi, että käytettyjen materiaalien perusteella nahkalaukku on 60–70-luvulta ja että hieman nuhkuinen sisävuori on kiinnitetty siihen jälkikäteen.

– Minä pesisin ja rasvaisin tämän, hän neuvoo ensiavuksi.

Lisäksi laukkuun olisi mahdollista tehdä myös uusi sisävuori, Huotari kertoo ja esittelee vastaavaa asiakastyötään. Nahka on ikuista, vaikka vuoret kärsivät.

Kolmanneksi myyntiin otetaan suht tuore kirpputoriostos, joensuulaiselta kirpputorilta 10 eurolla ostettu Marimekon tyynynpäällinen.

Sitten myymään!

1 Jokapoika-paita

Silitän paidan ja kuvaan sen valkoista taustaa vasten. Katson Facebookin Marimekko-kirpputorilta, mitä lasten Jokapoika-paidoista pyydetään. Hinnat vaihtelevat 15–25 euron välillä, joten laitan omani hinnaksi 18 euroa. Sitten jään odottelemaan.

Jos saan tavoitehinnan, voittoa tulee 12 euroa miinus mahdollinen 3 euron postikulu, sillä kyseisessä ryhmässä hintaan on sisällytettävä toimitusmaksu.

Miten kävi?

Tuotetta ei ole vielä myyty.

2 Laukku

Kuvaan laukun eri puolilta, asetan hinnaksi uskaliaasti 25 euroa ja lataan ilmoituksen tori.fi:lle. Nimeän laukun houkuttelevasti vintagelaukuksi, joka on kooltaan täydellinen tablettitietokoneen kantamiseen.

Mikäli vintageherkku menee kaupaksi, voittoa tulee 23,50 euroa, ja ostaja maksaa postikulun.

Miten kävi?

Tuotetta ei ole vielä myyty.

3 Marimekon tyynynpäällinen

Selvitän Facebookin Marimekko-tuotteiden myyntiryhmässä kuosin nimen, jotta ostaja voi etsiä nimellä lisätietoa Googlesta. Saan välittömästi harrastajilta kuosin ja suunnittelijan tiedot.

Riikinkukko-tyynynpäällinen lähtee myyntiin 25 eurolla. Mikäli kauppa toteutuu, siitä tulee voittoa 15 euroa miinus postituskulu, joka on 3 euroa.

Miten kävi?

Tuotteesta kysellään myyntiryhmässä, mutta kaupanteko on kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maksimoi voitto kirppistavaralla – ota kuva, joka saa kuolaamaan

Uusimmat

Tyyli

Matcha latte hameella ei kaada maailmaa, Karita Tykkä peilaa asioita eri näkökulmista uudessa kirjassaan

Lentoemo, babushka... Opettele 6 erilaista tapaa sitoa huivi – ja asusi muuntautuu aina erilaiseksi

Onko tässä konmarittajan unelma? Kuopiolaisnainen teetti 12 mekkoa samalla kaavalla, ja nyt hänellä on aina "pirskahtelevaa" päällepantavaa

Kuopiolainen Karoliina Luokkala oli mukana menestystarina Gugguun aluss a – nyt hän luotsaa omaa Luppaset-merkkiään

Huulirasva-addiktio on sitkeä myytti – Syy huulten jatkuvaan kuivumiseen löytyy muualta

Iltapuvuistaan tunnettu muotisuunnittelija Teemu Muurimäki muovaa nyt Turon brändiä

Vertailussa 9 kuivasampoota – viisihenkinen raati yllättyi hyvässä ja pahassa

Kierrätyslasi vie Linnan juhliin – Laura Lampinen saa koruilleen suurimman mahdollisen estradin

Nostaako pikkujoulukampauksen teko hien otsalle? Nämä vinkit helpottavat urakkaa

Metalliväriä, eläinkuosia vai jotain maltillisempaa? Vinkit kauden juhlamuotiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.