Sari Polvisen huikea muodonmuutos: "Olenko se tosiaan minä?"

Kuopiolainen Sari Polvinen haki muuttumis­leikkiin toivoen uutta, aikuiselle naiselle sopivaa tyyliä. Polvisen nykyinen työ ei enää vaatinut bisnespukeutumista, eivätkä vanhat vaatteet enää istuneet ylle painonpudotuksen myötä. Laihtumisen jälkeen hän oli jopa kokeillut pienentää vaatteitaan, mutta niistä ei ollut saanut enää sopivia.

– Olen kantanut pois säkkikaupalla vanhoja vaatteita, enkä ole vielä uskaltanut hankkia juurikaan uusia. Sovituskoppeihin meno jännittää, enkä oikein tiedä, mistä löytäisin itselleni sopivia, kivoja vaatteita. Toimivan tyylin löytäminen yksin kaikista tarjolla olevista mahdollisuuksista ei ole ollut helppoa.

Polvinen toivoi muutosta paitsi tyylin myös hiustensa suhteen. Vastikään pitkäksi kasvatetut luonnonvaaleat hiukset olivat alkaneet kyllästyttää, sillä ne olivat olleet lähes aina kiinni.

– Hiusten suhteen lupaan olla avoimin mielin ja laittaa silmät kiinni idean ilmestyessä.

Muuttumisleikki alkoi vaatteiden valinnalla. Stylistina toiminut vaatetusalan opiskelija Reetta Pöllänen ideoi helposti yhdisteltäviä, rentoja asukokonaisuuksia, joista ensimmäinen rakentui vartalonmyötäistä housuista, kauluspaidasta ja neuleesta.

– Voinko mä oikeesti kulkea näin tiukoissa housuissa? Polvinen tiedusteli hieman epäuskoisena.

Hän ihastui punavalkoiseen neuleeseen. Polviselle yllätyksenä tuli se, miten hyvin myös tummansininen väri sopii hänelle.

Pukeutumisen asiantuntija kannusti Polvista kokeilemaan rohkeasti uudenlaisia vaatteita, jopa niitä, jotka herättivät alkuun hieman hilpeyttäkin.

– Siis tennarit mun ikäiselle, ei ikinä! Eikös ne ole ihan nuorten juttu? kauhisteli Polvinen, jonka mielestä tennarit olisivat sopineet enemminkin hänen tyttärelleen.

Myös takkiosastolla Polvinen epäröi stylistin valintaa.

– Ai ihanko oikeesti vaalenpunainen? Se on ihana väri, mutta ei ole koskaan sopinut minulle.

Polvinen huomasi, kuinka koukuttavaa vaatteiden sovitus voi olla.

– Tässähän löytää ihan uuden puolen itsestään, hän hihkui kokeillessaan erilaisia tyylejä.

Myös vaatekappaleiden kokolaput hämmästyttivät häntä.

– Herranen aika, enhän mä ole vuosiin mahtunut näin pieniin vaatteisiin! hän iloitsi.

Polvisen muutosta jatkettiin hius- ja kauneusstudio Shinessa. Kun kampaaja Kati Huttunen otti sakset esiin, Polvinen piti lupauksensa ja sulki silmänsä.

– Ilmeisesti en tarvitse tätä hiusklipsiä enää? Polvinen totesi nähdessään hiustupsut lattialla.

Hiusten uusi mitta ulottui leukalinjaan ja oli trendikkäästi toispuoleinen.

 – Vau! En olisi koskaan uskonut, että mun tukasta saisi näin upean ja paksun näköisen.

Myös hiusten sävyä freesattiin nuorekkaammaksi. Lämmin kultakuparin sävy vaaleine raitoineen toi hehkua kasvoille ja piristi ilmettä olematta kuitenkaan liian värjätyn näköinen.

Uusi tyyli sai loppusilauksen meikistä, jossa silmiä korostettiin ruskeilla luomivärisävyillä ja rohkeilla rajauksilla. Kasvojen luustoa muokattiin contour-meikillä, jolla luotiin illuusio kapeammista kasvoista ja korkeammista poskipäistä. Huulet rajattiin ja maalattiin kirkkaanpunaisiksi.

– Olenko se tosiaan minä? Polvinen ihasteli, kun näki lopputuloksen peilistä.

Muuttumisleikin myötä Polvinen kertoi saaneensa itseluottamusta ja uskallusta kokeilla uusia asioita.

– Kärsin vuosia vaatekauppakammosta, mutta nyt odotan innolla, että pääsen tutkimaan valikoimia ja katsomaan, mikä minulle sopii.

Myös ammattilaisten neuvoista oli apua.

– Opin, että voin käyttää sporttisia vaatteita näyttäen samalla työssäkäyvältä, aikuiselta naiselta. Innostuin myös kosmetiikan mielenkiintoisesta maailmasta ja aion alkaa opetella meikkausta enemmän.

Tuotetiedot: Mustavalkoraidallinen pusero 29,90 e, beiget housut 39,99 e, valkoinen vetoketjullinen neuletakki 54,95 e, kaikki KappAhl. Valkoiset tennarit 159,90 e, Moda. Rannekello 34,90 e, Glitter.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.