Satu Miettinen nuortui vuosia: "Nyt ei varmaan oma äitikään tunnistaisi!"

Kun vehmersalmelaisen Satu Miettisen lapset olivat pieniä, vaatteiden piti olla helppoja ja kengät jalkaan potkaistavaa mallia.

Vaikka vuodet ovat vierineet, vaatekaapin sisältö on säilynyt samanlaisena ja vaatteet mukavina.

– Ostan todella harvoin uusia vaatteita, koska tuntuu, että ne eivät ole minulle tehtyjä. Olen villatakkifriikki. Farkkuja en ole käyttänyt sen jälkeen, kun lapset syntyivät, Miettinen kertoo.

Pääosin toimistotyötä tekevä Miettinen toivoi muuttumisleikiltä uusia asuja töihin, mutta myös vaihtelua luonnonkihariin hiuksiin ja meikkiin. Miettisen tyylipäivitys lähdettiin toteuttamaan ammattilaisten opastuksella.

Stylisti Reetta Pöllänen kantoi sovituskoppiin asuja, joiden tarkoituksena oli taikoa Miettisen parhaat puolet esiin. Jo pelkästään kapeammat housujen lahkeet tekivät hänestä nuorekkaamman näköisen.

Pöllänen neuvoi, että päärynävartaloiselle sopivat parhaiten monikerroksiset asukokonaisuudet, joiden avulla saadaan tasapainotettua vartalon mittasuhteita.

– Esimerkiksi mekon kanssa Sadulle käy parhaiten lyhyt takki, kun taas puseron kanssa takki voi olla hieman pidempi. Myös runsaat huivit, korut, kuosit ja värit yläosassa sopivat hänen vartalonmallilleen hyvin ja siirtävät painopisteen ylävartaloon.

Miettisen ehdoton suosikki oli nahkapintaisiin stretch-housuihin yhdistetty satiinitoppi ja jakardikuvioitu takki, jotka tuntuivat heti omilta. Myös pitkä sifonkimekko puettuna tummansinisen bleiserin kanssa miellytti häntä.

– Ai että, tämähän olisi ihana tulevaa Tanskan työreissua varten!

Kampaus ja meikki uudistettiin HiusStudio iN:ssä.

Miettisen hiukset oli leikattu ja värjätty viimeksi noin vuosi sitten, minkä jälkeen hän ei ollut keksinyt niille mitään uutta. Ongelmana olivat luonnonkiharat ja vaikeasti hallittavat hiukset, joiden laittoon hän kaipasi vaihtelua.

– Hiusta on paljon ja se on oikea pöhelikkö, Miettinen kuvaili.

Lukijamallilla oli ollut hiuksissaan aiemmin vain punertavia sävyjä, mutta nyt kampaaja Hanna Miettinen halusi vaalentaa niitä raitojen avulla.

Uusi hiusmalli toteutettiin keventämällä ja kerrostamalla kiharaa hiusta, jolloin se saatiin laskeutumaan kauniimmin. Lisäksi leikattiin otsahiukset, jotka toivat kasvoille ryhdikkäät kehykset.

– Nyt hiuksia on varmasti helpompi laittaa. Aamuisin voit föönata otsahiukset ja jättää muut hiukset kuivumaan kiharalle, hiusalan ammattilainen neuvoi.

Meikissä korostettiin Miettisen vihreitä silmiä ruskean eri sävyillä ja huulet muotoiltiin täyteläisiksi. Täydelliset punahuulet syntyivät tarkalla huultenrajauksella ja amorinkaarelle levitetyllä vaalealla korostusvärillä.

Miettisen rasvoittuvalle iholle meikkaaja-maskeeraja Jenni Niemi suositteli meikinpohjustusvoidetta tai meikinkiinnityssuihketta, jonka avulla meikki pysyisi paremmin pitkinä työpäivinä.

– Myös huulimeikissä kannattaa suosia kestopunia, sillä ne kestävät monta tuntia ja sopivat kiireiselle.

Lopputulos oli kirjaimellisesti yllätys, sillä muutoksen aikana Miettinen ei ollut nähnyt mitään ilman silmälasejaan.

– No hupsista, nyt ei varmaan oma äitikään tunnistaisi! hän ihasteli peilin edessä.

– Minulla ei ole koskaan ollut näin vaaleita hiuksia, ja meikkikin on aika erilainen.

Silminnähden nuortunut Miettinen oli lopputulokseen tyytyväinen.

– Kokemus oli mahtava. Muutos ei ollut shokki, vaan naisellinen, jota tämä insinööri taisi vähän kaivatakin. Vaikka en varsinainen linssilude olekaan, niin muutosta oli mukava näyttää kameralle, hän tiivisti kokemuksiaan.

Satu Miettinen

35-vuotias ympäristötekniikan insinööri ja kolmen lapsen äiti Vehmersalmelta.

Vapaa-aikana hän on mukana yhdistystoiminnassa, soittaa harmonikkaa, käy lavatansseissa ja näin syksyisin vielä marjastaakin.

Päivät ovat pitkiä, kiireisiä ja työntäyteisiä, eikä aikaa itsensä huolehtimiselle usein jää.

Muuttumisleikkiin hän lähti piristääkseen itseään.

Tuotetiedot: Iso Tommy Hilfiger -laukku 209 e, pieni Tommy Hilfiger -olkalaukku 219e, Högl-nahkanilkkurit 179 e, harmaat kangashousut 49,95 e, sininen tunika isoilla kuvioilla 59,95 e, kaikki Sokos. Mustat stretch-housut 74,50 e ja tummansininen bleiseri nahkayksityiskohdilla 119,50 e, Muoti Pia. M usta sifonkimekko 69,95 Zizzi .