Suomen huippumalli haussa: Juusolle mallisopimus, myös Villellä riittänyt mallin töitä

Jos nyt olisi lämmin kesäpäivä, Ville Mäkäräisen look koostuisi pellavahousuista, valkoisesta paidasta, valkoisista kengistä tai siisteistä sandaaleista. Juuso Salpakarilla olisi puolestaan yllään reikäfarkkusortsit, hillitty paita sekä sandaalit.

Molemmat savolaiset mallikasvot myöntävät, että Suomen huippumalli haussa -ohjelmaan eli Huippikseen osallistuminen vaikutti omaan tyyliin.

– Olen miettinyt tarkemmin sitä, mitä ostaa ja minkälaisia vaatteita käyttää, Salpakari sanoo.

– Nykyään harkitsen enemmän kokonaisuuksia. Ennen ostin vaikkapa paidan vain siksi, että se oli hieno, mutta nykyään mietin, käykö se muiden vaatteiden kanssa yhteen, Mäkäräinen kuvailee ja Salpakari on yhtä mieltä.

Ohjelman kuudennen kauden viimeinen jakso nähtiin televisiossa hieman noin kuukausi sitten. Neljän parhaan joukkoon sijoittunut Salpakari allekirjoitti sopimuksen mallitoimisto Paparazzin kanssa muutama viikko sitten.

Alkukesän hän on ollut kesälukiossa ja suorittanut Huippiksen takia rästiin jääneitä englannin kursseja. Syksyllä alkavat ylioppilaskirjoitukset.

– Juhannuksen jälkeen aloitan kesätyöt Suonenjoen hautausmaalla. Olen ollut siellä kahtena aiempanakin kesänä, Salpakari kertoo.

– Nyt pitää panostaa koulunkäyntiin, mutta olisi hienoa, jos mallintyötkin alkaisivat poikia.

Mäkäräinen puolestaan aloitti tammikuussa armeijan Kajaanissa, mutta siirtyi kahden kuukauden jälkeen taistelukuvaajan tehtäviin Helsingin Santahaminaan.

– Eipä voisi olla parempaa työtehtävää, kuvaamisesta innostunut Mäkäräinen sanoo.

– Helsinki on tosi iso bonus, sillä olen voinut tehdä Huippikseen liittyviä juttuja ja mallihommia, Mäkäräinen tuumaa.

Mallitoimistosopimus on myös Mäkäräisen tavoitteena, mutta se on ajankohtaista vasta sitten, kun armeija on ohi 13. syyskuuta.

– Minulla on taas vähän se vaihe, etten oikein tiedä, mitä haluaisin tehdä, koska kiinnostuksen kohteita on niin monia. Myös muotivaikuttaminen kiinnostaisi – ja vaatteiden suunnittelu. Siihenkin olisi paljon ideoita, kun vain osaisi ommella, Mäkäräinen hymähtää.

Niin Salpakari ja Mäkäräinen kuin Mallikoulu-ohjelmasta tutut Petra Komppula ja Sofia Kontro ovat käyneet tai käyvät Kuopion Klassillista lukiota. Nuoret miehet eivät osaa selittää, miten näin on päässyt käymään. Eräs opettaja onkin naureskellut Salpakarille, pitäisikö Klassikkaan perustaa urheilulinjan lisäksi mallilinja.

Klassikka-yhteydestä huolimatta Mäkäräinen ja Salpakari eivät tunteneet toisiaan ennen Suomen huippumalli haussa -ohjelmaa.

– Ajattelin Juusosta (ohjelman) ensimmäisissä castingeissa, että onpas todella tutun näköinen kaveri ja kysyin, ”Oletko Kuopiosta?” ja ”Oletko Klassikasta?”.

Kaksikko on sittemmin ystävystynyt ja he tapaavat usein, kun Mäkäräisellä on vapaata armeijasta. Mäkäräinen on esimerkiksi kuvannut suuren osan Salpakarin tuoreimmista Instagram-kuvista.

– Olen saanut itselleni ihan mahtavia kuvia, Salpakari kehuu.

Molemmilla on ollut käynnissä hiustenkasvatusprojekti.

– Piti kasvattaa pidemmät hiukset, jotta on enemmän vaihtoehtoja, mitä niille voi tehdä, Salpakari kertoo mallitoimiston neuvoista.

Mäkäräinen ehti tykästyä vaaleaksi värjättyyn siiliinsä, mutta hänellekin esitettiin toive pidemmistä hiuksista.

Suonenjokiselta Salpakarilta ja kuopiolaiselta Mäkäräiseltä on usein kysytty, ovatko he kaksosia, mutta se pitää paikkansa vain horoskooppimerkin osalta. Mäkäräinen täytti 20 vuotta lauantaina ja Salpakari pääsee täysikäiseksi torstaina.

Kaksikko työskenteli viimeksi yhdessä pari viikkoa sitten, kun Helsingissä järjestettiin KOE17-muotinäytös. Se on Lahden Muotoiluinstituutin muoti- ja vaatetussuunnittelun osaston jokavuotinen tapahtuma. He saivat ylleen hyvinkin erikoisia vaatteita, ja Salpakari nähtiin catwalkilla korkokengissä.

– Mielestäni se meni tosi hyvin. En yhtään ajatellut, että minulla on korkokengät jalassa, vain näytöksen kaksissa kenraaliharjoituksissa niitä kokeillut mallinalku toteaa.

Mäkäräinen on aina pitänyt näytöksistä, vaikka päivät ovatkin pitkiä.

– On yleisöä ja samalla tutustuu uusiin, kiinnostaviin ihmisiin, hän perustelee.

Mallintöiden, kuvaamisen ja vaatesuunnittelun lisäksi Mäkäräistä kiinnostaa näytteleminen. Hän pääsi maistelemaan näyttelijän työtä vastikään armeijassa, kun hän oli tekemässä lyhytelokuvaa.

Kysymys siitä, kummat ovat pahempia, Huippiksen vai armeijan aamuherätykset, saa sekä Mäkäräisen että Salpakarin nauramaan.

– Huippiksessa ei herätty ihan kello 5.30, mutta töitä tehtiin välillä aamusta iltaan ja haastattelu saattoi olla joskus kahdelta yöllä, Mäkäräinen kertoo.

– Armeijassa päivät kestävät 8–9 tuntia.

Haastattelulla hän viittaa Huippiksen kuvausosuuksiin, jossa mallikokelaat kertoivat tuntojaan kameran edessä.

– Kerrankin silmät vain vuosivat vettä (kameran ja kirkkaiden valojen edessä), kun olin jo ehtinyt nukahtaa sohvalle, Salpakari muistelee.

– Minä taas puhuin (Kimi) Räikkös-tyyliin ja valuin tuolilla, Mäkäräinen jatkaa huvittuneena.

Molemmat ovat tyytyväisiä siihen, kuinka todenmukainen kuva heidän persoonistaan tv-ohjelman kautta välittyi. He ovat yhä yhteyksissä Huippiksen tuomaristoon kuuluneiden Juri Silvennoisen ja Maryam Razavin kanssa.

Koska haastattelupäivänä sataa, on kaksikon yllä lämpimämpää vaatetta.

– Minulla on todella vähän kalliita vaatteita, enkä edes fanita mitään kallista merkkiä. Merkillä ei ole väliä, kunhan vaate on laadukas ja hyvännäköinen, Mäkäräinen linjaa.

– Ennen olin enemmän merkkitietoinen, mutta nykyään se ei ole enää tarkkaa, Salpakari toteaa.

– Nyt kun maksaa itse vaatteensa, niin ne ovat alennuksesta tai kirpparilta, Mäkäräinen jatkaa.

Hänen farkkutakkinsa onkin viiden euron löytö SPR:n Kontista. Molemmat pitävät myös Elävän Kaupan valikoimaa hyvänä.

– Ostin sieltä yhden takin, Salpakari kertoo.

– Sitä pitäisi vähän muokata, joten minunkin täytynee opetella ompelemaan.

Hetken mietittyään hän jatkaa:

– Ehkä minä luovutan takin ompelun jollekin ammattitaitoiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tyyli

Matcha latte hameella ei kaada maailmaa, Karita Tykkä peilaa asioita eri näkökulmista uudessa kirjassaan

Lentoemo, babushka... Opettele 6 erilaista tapaa sitoa huivi – ja asusi muuntautuu aina erilaiseksi

Onko tässä konmarittajan unelma? Kuopiolaisnainen teetti 12 mekkoa samalla kaavalla, ja nyt hänellä on aina "pirskahtelevaa" päällepantavaa

Kuopiolainen Karoliina Luokkala oli mukana menestystarina Gugguun aluss a – nyt hän luotsaa omaa Luppaset-merkkiään

Huulirasva-addiktio on sitkeä myytti – Syy huulten jatkuvaan kuivumiseen löytyy muualta

Iltapuvuistaan tunnettu muotisuunnittelija Teemu Muurimäki muovaa nyt Turon brändiä

Vertailussa 9 kuivasampoota – viisihenkinen raati yllättyi hyvässä ja pahassa

Kierrätyslasi vie Linnan juhliin – Laura Lampinen saa koruilleen suurimman mahdollisen estradin

Nostaako pikkujoulukampauksen teko hien otsalle? Nämä vinkit helpottavat urakkaa

Metalliväriä, eläinkuosia vai jotain maltillisempaa? Vinkit kauden juhlamuotiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.