Keski-ikäiset miehet hallitsevat eniten tienaavien listoja: näin naiset tienasivat Savossa

Miehet hallitsevat eniten tienaavien henkilöiden listaa myös Pohjois- ja Etelä-Savossa. Pohjois-Savossa sadan eniten tienanneen joukossa naisia oli 16 ja Etelä-Savossa 15. Viiden tuhannen eniten tienanneen joukkoon ylsi Pohjois-Savossa 1308 ja Etelä-Savossa 1266 naista.

 

Viiden tuhannen eniten tienanneen miehen tulot olivat Pohjois-Savossa viime vuonna yhteensä noin 418 miljoonaa euroa. Vastaavasti naiset tienasivat 136 miljoonaa. Etelä-Savossa miesten summaksi kertyi 320 miljoonaa euroa ja naisten 104 miljoonaa.

Naisten kärkeä pitivät Pohjois-Savossa Perhe- ja Palvelukodit Suomalainen Oy:n Mehiläiselle myynyt Vuokko Suomalainen yhteensä yli kahden miljoonan euron tuloilla. Hän oli koko maakunnan neljänneksi eniten tienannut henkilö. Toiskesi eniten tienasi naisista Petosen Fysioterapia Oy:n ja Fysiopalvelu KuntoKuopion Coronarialle myynyt Tiina Taskinen (yhteensä noin 960 000 euroa).

Etelä-Savossa vuoden 2017 kovatuloisin nainen oli kotipalvelu- ja hoivayritys Ikihyvän Attendolle myynyt Päivi Valli. Valli tienasi viime vuonna noin 770 000 euroa. Tuloista 720 000 euroa oli pääomatuloja. Hyvätuloisiin naisiin kuuluu myös pieksämäkeläisen Matti ja Liisa hoivakoti Oy:n yrittäjä Liisa Heikkinen. Hän tienasi 520 000 euroa, josta suurin osa pääomatuloa.

 

Suurimmat tulot keskittyvät edelleen keski-ikäisille koko valtakunnassa ja paikallisesti. Viiden tuhannen eniten tienanneen joukossa Pohjois-Savossa 45-64-vuotiaat tienasivat viime vuonna yhteensä 322 miljoonaa euroa, kun kaikki muut ikäluokat yhteensä 227 miljoonaa. Etelä-Savossa 45-64-vuotiaille kertyi yhteensä noin 252 miljoonan euron potti ja muille ikäluokille 170 miljoonaa.

 

Lue kaikki veroaiheiset jutut.

Uusimmat

Verotiedot

Liiketoiminnan myynyt Bella-Veneiden perustaja ei noussut tulokärkeen: Iso osa rahoista sijoitettiin kiinteistöihin

Klassinen musiikki kannattaa – yli 100 000 euroa tienaavat savolaiset taiteilijat ovat usein muusikoita

Kuopiolaislähtöinen Timo Soininen koko maan tulokärjessä

Yli miljoonan yhteisöveroja maksaneiden yritysten määrä nousi Pohjois-Savossa – Kärjessä tuttu nimi

Kansanedustajat: Eestilä tulokärki, Reijosen pitkä ura farmaseuttina toi yli 70 000 euron tulot

Etelä-Savossa oli taas kuusi miljoonatuloista, mutta naiset jäivät kauas kärjestä

Kuopion Pirhosella 159 890 euron tulot – Siilinjärven Lötjönen alueen kakkonen

"Etäsavolaisilla" muhkeita tuloja – Teemu Huuhtanen tienasi moninkertaisesti Antti Holmaan ja Olli Hermaniin nähden

Jari Tervo oli äveriäin elämäkerturi – nilsiäläinen Antti Heikkinen tienasi Räikkös-kirjailija Hotakaista enemmän

Murillo ja Kantola palkkakärjet – KuPSin Suomen mestarit jäävät ansiotuloissaan kiekkoilijoiden taakse

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.