Keskituloinen yltää 222 vuodessa Ollilan tuloihin

Keskituloisen suomalaisen täytyisi työskennellä noin 222 vuotta, jotta hän tienaisi sen, mitä Suomen eniten ansiotuloja tienannut saa yhdessä vuodessa.

Eniten ansiotuloja sai viime vuonna Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, 7,8 miljoonaa euroa eli noin 650 000 euroa kuukaudessa.

Tilastokeskuksen ansiotasoindeksin mukaan suomalaisen palkansaajan keskiansio oli viime vuonna 2 814 euroa kuukaudessa. Jos sen kertoo 12 kuukaudella ja lisää summaan lomarahat eli puolen kuukauden palkan, suomalaisen keskimääräiset vuositulot ovat noin 35 175 euroa.

Naiset puolestaan ovat ennenkin olleet eniten tienaavien listalla harvassa, mutta nyt heitä ei löydy 50 eniten ansiotuloja saaneen joukosta enää yhtään.

Sadan kärjessä naisia on vain kaksi, Koneen henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomas sijalla 58 ja Fortumin johtajiin kuuluva Päivi Pesola sijalla 75.

Toissa vuonna 50 eniten ansaitsevan joukkoon mahtui vielä yksi nainen, Sampo Pankin entinen varatoimitusjohtaja Maarit Näkyvä. Vuonna 2006 naisia oli vastaavalla listalla kolme.

50:stä eniten pääomatuloja saaneesta naisia on kymmenen.

Lue kaikki veroaiheiset jutut.

Katainen jäi reilun kymppitonnin Vanhasesta

Ideapark-Sukarin miljoona jäi vajaaksi