Laine ja Puljujärvi jäivät tuloissa Ahon jalkoihin

Tapparasta Winnipegin NHL-joukkueeseen siirtynyt Patrik Laine oli osan vuodesta 2016 vielä 17-vuotias, mutta eipä hän suurta palkkaa silti SM-liigassa nauttinut. Laineen ansiotulot olivat 33 624 euroa.

Toinen suomalaisen jääkiekon toivo, Laineen kanssa samana vuonna 1998 syntynyt Jesse Puljujärvi ei hänkään tuloillaan mässäillyt, jos ajatellaan hänen rooliaan Kärppien liigajoukkueessa. Kärpistä Edmontonin organisaatioon ponnistanut Puljujärvi tienasi lähes saman verran kuin Laine, 32 183 euroa.

Lainetta ja Puljujärveä vuotta aikaisemmin, vuonna 1997 syntynyt Sebastian Aho tienasi sentään jo 70 508 euroa vuonna 2016. Aho siirtyi Kärpistä Carolinan NHL-joukkueeseen.

Laineen, Puljujärven ja Ahon tienesteissä on huomioitava, että kolmikko siirtyi taalajäille syksyllä 2016. Edellä mainitut summat he siis tienasivat Suomessa ollessaan.

Liigapelaajien palkkatietoja tarkasteltaessa pitää ottaa huomioon, että urheilijat voivat lain mukaan siirtää maksimissaan 50 prosenttia bruttotuloistaan, mutta enimmillään 100 000 euroa, urheilijarahastoihin. Rahastot ovat myös Suomessa pelaavien ulkomaalaispelaajien käytettävissä.

Rahastoihin siirretyistä varoista maksetaan verot vasta siinä vaiheessa, kun sijoituksia aletaan nostaa uran jälkeen.

Pohjois-Savon ja muiden maakuntien 5 000 kovatuloisinta löydät Savon Sanomien verokoneesta täältä.

Lue kaikki veroaiheiset jutut.