Sipilä suitsutti kiitosta Supercellille ja kehui omistajien vastuullisuutta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiitteli keskiviikkona Supercellin omistajien vastuullisuutta. Peliyhtiö Supercellin perustajat ja toimijat valtasivat kärkisijoja eniten ansiotuloja tienanneiden, pääomatuloja saaneiden sekä veroja maksaneiden listoilla. Kymmenen eniten tuloja keränneiden listalla oli seitsemän supercelliläistä.

Sipilän mukaan Supercellin väen suuri ansiotulopotti kertoo siitä, että taustalla on optiopohjaista tienaamista. Sipilä kehui Supercellin omistajien toimintaa, kun häneltä kysyttiin aiheesta eduskunnassa.

– Supercellin omistajathan ovat erittäin vastuullisia toimijoita, ja olen ilolla pannut merkille, miten he myös käyttävät sitä varallisuutta Suomen rakentamiseen ja uusien yritysten synnyttämiseen, Sipilä sanoi toimittajille Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Supercellistä on kerrottu, että yhtiö maksoi osinkoja viime vuonna satoja miljoonia euroja, ja yksityishenkilöillä suuri osa osinkotulosta meni ansiotuloverotuksen puolelle. Supercellillä kaikki työntekijät omistavat yritystä joko rajoitettujen osakeoikeuksien, optioiden tai osakkeiden kautta.

Pohjois-Savon ja muiden maakuntien 5 000 kovatuloisinta löydät Savon Sanomien verokoneesta täältä.

Lue kaikki veroaiheiset jutut.