Äärijärjestö Isis väittää New Yorkin yliajosta syytetyn miehen olevan äärijärjestön taistelija

Äärijärjestö Isis sanoo, että New Yorkin yliajosta syytetty mies on äärijärjestön taistelija, kertoo uutistoimisto AFP ääriryhmiä internetissä seuraavaa amerikkalaista Site-laitosta lainaten. Site-ryhmän mukaan Isis kertoo asiasta järjestön al-Naba -julkaisussa.

Tiistaisessa yliajossa kuoli kahdeksan ihmistä, joista viisi oli argentiinalaisia ja yksi belgialainen. Lisäksi useita loukkaantui. Teosta epäillään 29-vuotiasta miestä, jota vastaan on nostettu syytteet terrorismista.

Epäilty on kertonut saaneensa innoituksen tekoonsa Isisin propagandavideosta. Hän on myös kertonut poliisille olevansa hyvillään, että onnistui tappamaan ihmisiä. Syytetyn on myös kerrottu kysyneen viranomaisilta, saisiko panna sairaalahuoneeseensa esille Isisin lipun.

Kuultuaan syytetyn kysymyksestä, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peräänkuulutti Twitterissä miehelle kuolemanrangaistusta.

Isis väitti myös Las Vegasin joukkoampumisen jälkeen, että joukkoampuja Stephen Paddock oli Isisin taistelija. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ei kuitenkaan ole löytänyt yhteyttä Paddockin ja Isisin välillä.

Lokakuun alussa kantrifestivaaleilla tapahtuneessa joukkoampumisessa kuoli lähes 60 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

New Yorkin yliajon kuolonuhreista valtaosa ulkomaalaisia

New Yorkin yliajaja sai syytteen terrorismista

Tässä on New Yorkin terrori-iskusta epäilty

Manhattanin yliajoa tutkitaan terrorismina – ainakin kahdeksan sai surmansa

New Yorkin kuvernööri: Mikään ei viittaa laajempaan terrorisuunnitelmaan

Manhattanin iskussa kuollut ainakin kahdeksan, mies ajoi ihmisten päälle pyörätiellä, Trump kommentoi iskua