3D-tulostettuja osia testattiin brittiläisessä hävittäjässä

Brittiläinen hävittäjä pysyi mainiosti ilmassa testilennolla viime kuussa, vaikka osa sen osista oli peräisin 3D-tulostimesta, kertoo brittiläinen puolustusyhtiö.

BAE Systemsin mukaan koneessa oli 3D-tulostettu ohjaamon radion suojakuori, minkä lisäksi tulostettuja osia oli koneen laskeutumiskoneistossa sekä ilmanottojärjestelmässä.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa testasi 3D-printattuja osia viime elokuussa raketin moottorissa. Myös Nasan koe onnistui.

Ilmailualan yhtiöt etsivät innolla halvempia keinoja valmistaa laitteiden osia. BAE Systemsin mukaan joidenkin testissä käytettyjen 3D-tulostettujen osien valmistus maksoi alle 100 puntaa (noin 120 euroa). Yhtiön mukaan niiden avulla voitaisiin säästä satojatuhansia puntia vuosittain. Yhtiö ei kuitenkaan tarkentanut, mistä säästöt kertyisivät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Presidentti Trumpin yllätysilmoitus: Israel ja Arabiemiraatit sopivat suhteidensa normalisoimisesta

Ranska lisäsi sotilasvoimaansa Välimerellä Kreikan ja Turkin kiistelyn takia

Tutkimus: Koronaa on yritetty hoitaa esimerkiksi metanolilla ja kamelin virtsalla – yli 800 ihmistä kuollut ja tuhansia joutunut hoitoon alkuvuonna väärän tiedon takia

Protestit Valko-Venäjällä jatkuvat – tuhannet muodostivat ihmisketjun vastalauseena hallituksen politiikalle

Brasilian Paranan osavaltio pääsi sopimukseen koronarokotteesta Venäjän kanssa

Kreikan Khiosin saaren turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirillä ensimmäinen koronavirustartunta

Valkovenäläinen nobelisti kehottaa Lukashenkoa väistymään ennen kuin maa ajautuu sisällissotaan

Harris penäsi johtajuutta ja syytti Trumpia koronaviruskriisistä – demokraattien ehdokkailla ensimmäinen vaalitilaisuus, vain yleisö puuttui

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.