Afganistanissa kaksi kuoli, yli sata haavoittui iskussa Saksan konsulaattiin

Afganistanissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yli sata haavoittunut pommi-iskussa Saksan konsulaattiin. Äärijärjestö Taleban on ilmoittanut, että se räjäytti autopommin Mazar-i-Sharifin kaupungissa kostona Yhdysvaltain tekemille ilmaiskuille.

Sairaaloista kerrottiin, että useiden haavoittuneiden tila on kriittinen. Haavoittuneiden joukossa on ainakin kymmenen lasta.

Paikallinen poliisi tiedotti, että itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun autonsa Saksan konsulaatin seinään myöhään eilisiltana. Konsulaatin luota kuultiin räjähdyksen jälkeen myös tulitusta.

 

Uhrit ilmeisesti paikallisia

 

New York Timesin mukaan kukaan Saksan konsulaatin työntekijöistä ei ole haavoittunut hyökkäyksessä. Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kutsui koolle ulkoministeriön hätäkokouksen iskun vuoksi.

Taleban ilmoitti tehneensä iskun kostona Yhdysvaltain aiemmin marraskuussa Kunduzin alueelle tekemistä ilmaiskuista. Niissä sai surmansa 32 siviiliä.

Saksalla on ollut jo vuosia sotilaita Afganistanin pohjoisosan Mazar-i-Sharifissa. Nykyisin alueella on Saksan sotilaita lähinnä kouluttamassa paikallisia turvallisuusjoukkoja.

Koko Afganistanin alueen turvallisuustilanne on heikentynyt alkutalven aikana. 

 

Uutista täydennetty 11.11. kello 7:32.