Afganistanissa talebanien hyökkäyksen uhriluku nousee

Afganistanissa sotilastukikohtaan tehdyn hyökkäyksen uhriluku on noussut. Eilisessä Taleban-kapinallisten iskussa on Afganistanin puolustusministeriön mukaan kuollut tai haavoittunut yli 100 ihmistä.

Tiedot kuolleiden lukumäärästä ovat vaihdelleet. Yhdysvaltojen armeijan mukaan hyökkäyksessä kuoli yli 50 ihmistä. Uutistoimisto Reuters kertoo paikalliseen viranomaislähteeseen vedoten, että iskussa sai surmansa ainakin 140 sotilasta. Reutersin mukaan tämä nostaisi iskun maan verisimmäksi sotilastukikohtaan kohdistuneeksi hyökkäykseksi.

Uutistoimisto AFP on saanut nimettömänä pysyttelevältä sotilasviranomaiselta tiedon, että 150 sotilasta olisi kuollut ja kymmeniä haavoittunut.

– He olivat nuoria sotilaita, jotka olivat tulleet valmennukseen, viranomainen sanoi AFP:lle.

 

Hyökkääjät naamioituivat sotilaiksi

 

Isku tapahtui maan pohjoisosassa perjantairukousten aikaan. Armeijan tukikohtaan tunkeutui kymmenkunta sotilasunivormuihin pukeutunutta hyökkääjää. Sisään päästyään he alkoivat ampua moskeijassa ja ruokasalissa olleita sotilaita. Puolustusministeriön mukaan hyökkääjistä kaksi räjäytti itsensä. Useita hyökkääjiä ammuttiin kuoliaaksi ja yksi otettiin kiinni.

Maan turvallisuustilanne on heikko, ja epävarmuus on ollut viime aikoina jälleen kasvussa. Yhdysvaltalaisen tarkkailijan mukaan Afganistanissa kuoli viime vuonna 6 800 sotilasta tai poliisia. YK:n mukaan samaan aikaan lähes 3 500 siviiliä sai surmansa.

 

Uutista täydennetty 22.4. kello 12:12.

Kymmeniä kuoli talebanien hyökkäyksessä sotilastukikohtaan Afganistanissa