Ainakin 9 kuoli Berliinissä rekan ajettua väkijoukkoon, kuljettaja otettu kiinni

Ulkoministeriöllä ei ole tietoa, että Berliinissä olisi kuollut tai loukkaantunut suomalaisia, ministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan.

Ulkoministeriö kehottaa Berliinissä olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä läheisiinsä ja tekemään matkustusilmoituksen. Berliinissä olevien suomalaisten tulee ulkoministeriön mukaan noudattaa Saksan viranomaisten ohjeita.

Berliinin poliisi on pyytänyt ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa. Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole viitteitä siitä, että kaupungissa olisi välitöntä uhkaa.

Berliinissä ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja viitisenkymmentä loukkaantui rekan ajettua väkijoukkoon joulumarkkinoilla. Poliisi epäilee, että kyseessä oli tahallinen hyökkäys.

– Tutkimme, onko kyse terrorihyökkäyksestä. Emme vielä tiedä, mitä tämän takana on, sanoi poliisin tiedottaja uutistoimisto AFP:n mukaan.

Berliinin poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni yhden ihmisen, joka mahdollisesti saattaa olla rekan kuljettaja. Rekan apukuljettaja kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi kehotti Twitterissä kaupunkilaisia pysymään kodeissaan. Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole viitteitä, että tilanne olisi enää vaarallinen.

Rekka syöksyi jalkakäytävän yli Breitscheidplatzille aivan kaupungin keskustassa. Breitscheidplatzin aukion tunnetuimpia nähtävyyksiä on Keisari Vilhelmin muistokirkko.

Helsingin Sanomien Berliinin kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen kertoo lehden verkkosivuilla, että poliisi on eristänyt keskustan laajalta alueelta.

Suojelupoliisin mukaan Berliinin isku ei aiheuta välitöntä turvallisuusuhkaa Suomessa. Suojelupoliisi tviittasi Saksan tapahtumista maanantai-iltana.Tviitissä Supo sanoi keräävänsä tietoa Berliinin tapahtumista.

Suojelupoliisista kerrottiin STT:lle, että Saksan viranomaisilta saatuja tietoja voidaan arvioida tarkemmin aikaisintaan huomenna aamulla tai huomispäivän aikana.

Supon mukaan tiedonkeruu on normaalia, aina kun Euroopassa tapahtuu jotain.

Saksassa on tänä vuonna tehty useita hyökkäyksiä, joiden tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis. Heinäkuussa Beijerissa 17-vuotias mies hyökkäsi junassa kirveen ja veitsen kanssa ihmisten kimppuun, jolloin viisi ihmistä haavoittui. Samassa kuussa 15 ihmistä haavoittui itsemurhaiskussa Ansbachin kaupungissa niin ikään Baijerissa.

Helmikuussa 16-vuotias tyttö puukotti poliisia keittiöveitsellä oletettavasti Isisin määräyksestä

Ranskan Nizzassa mies ajoi rekalla väkijoukkoon heinäkuussa, jolloin 85 ihmistä kuoli ja 300 loukkaantui. Äärijärjestö Isis otti iskun nimiinsä, mutta syyttäjän mukaan hyökkääjän ja äärijärjestön yhteyttä ei ole kuitenkaan ole voitu vahvistaa aukottomasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Supo: Tällä tietoa Saksan iskulla ei vaikutuksia Suomeen

Silminnäkijä CNN:lle: "Se ei voinut olla onnettomuus"

Silminnäkijät Berliinissä: Kuorma-autossa puolalaiset rekisterikilvet