Ainakin kymmenen kuollut rankkasateissa ja äkkitulvissa Mallorcalla – brittipariskunta kuoli tulvavesien saartamaan taksiin

Espanjassa Mallorcan saarella ainakin kymmenen ihmistä on kuollut rankkasateiden nostattamissa äkkitulvissa, kertoo espanjalaismedia.

Lisäksi ainakin yhdeksän ihmistä on edelleen kateissa. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan, kun pelastustyöt etenevät.

Rankkasateet alkoivat eilen illalla. Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu odottaa.

Espanjalaismedian mukaan tuhot ovat pahimmat saaren itäosissa, missä tavallisesti kuiva joenuoma tulvi yli äyräidensä. Kaduille nousseet vesi- ja mutamassat veivät mukanaan kokonaisia autoja.

Sanomalehti El Paisin mukaan kuolonuhrien joukossa on brittipariskunta, jonka taksi joutui tulvavesien saartamaksi. Taksikuski on kateissa.

Espanjalaismedian mukaan myös kadonneiden joukossa on Britannian kansalaisia.

Vesi saartoi ihmisiä koteihinsa ja tulvi sisään rakennuksiin. Ainakin 200 ihmistä joutui viettämään yön hätämajoituksessa.

Pahiten kärsineillä alueilla viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä pysymään tänään kotona. Myös osa kouluista on suljettu.

Suomesta tehty 120 matkustusilmoitusta 

Twitterissä Suomen Espanjan-suurlähetystö kehottaa Mallorcalla oleskelevia suomalaisia noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita sekä olemaan suoraan yhteydessä omaisiinsa.

Ei ole tarkalleen tiedossa, kuinka monta suomalaista Mallorcalla parhaillaan oleskelee. Ulkoministeriön mukaan Mallorcalle on tehty 120 matkustusilmoitusta. Suomalaisten todellinen määrä on kuitenkin suurempi, koska kaikki eivät tee ilmoitusta matkoistaan. Saarella myös asuu suomalaisia.

Alkuiltapäivään mennessä ulkoministeriöön ei ollut tullut yhteydenottoja Mallorcalla olevilta suomalaisilta tai heidän läheisiltään.