Ainakin neljä kuoli lumivyöryssä Ranskan Alpeilla

Ranskan Alpeilla kuoli maanantaina ainakin neljä ihmistä lumivyöryssä Tignesin laskettelukeskuksen lähellä. Pelastusviranomaiset epäilivät, että viisi ihmistä on kateissa lumimassojen alla. Etsinnät jatkuivat illan hämärtyessä.

400 metriä leveä lumivyöry tapahtui rinteiden ulkopuolisella alueella 2 100 metrin korkeudessa. Sen laukaisi ilmeisesti toinen laskettelijaryhmä, joka oli korkeammalla vuoren rinteessä. BBC:n mukaan kaikki kuolonuhrit ovat ranskalaisia.

Tignesin laskettelukeskus sijaitsee Italian rajan tuntumassa.

Kyseessä on meneillään olevan hiihtokauden vakavin onnettomuus. Ranskan Alpeilla ja Pyreneillä on tällä kaudella ollut kolmetoista vakavampaa lumivyöryä, joissa on kuollut kolme ihmistä. Viime vuonna vyöryjä oli 45 ja kuolleita 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Dokumentit osoittavat kuningatar Elisabetin tienneen, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.