Alepposta tviittaava pikkutyttö saatiin evakuoitua

Syyrian Alepposta on evakuoitu seitsemänvuotias pikkutyttö Bana al-Abed, jonka tviittejä piiritetystä osasta kaupunkia koko maailma on seurannut, kertovat turkkilaislähteet. Banan viimeiseksi tviitiksi Alepposta jäi yhdessä Fatemah-äidin kanssa lähetetty pyyntö.

– Hyvä (Turkin pääministeri) Mevlut Cavusoglu ja presidentti Erdogan. Olkaa niin kilttejä, ja pankaa tämä tulitauko toimimaan ja auttakaa meidät meidät pois täältä. Olemme niin väsyneitä, Bana tviittasi.

Pelastustyöntekijöiden mukaan Bana oli ensimmäisten kaupungista perjantaina evakuoitujen joukossa. Hän on nyt Rashidin alueella, mistä matka jatkuu pakolaisleirille Idlibin maakuntaan.

Banasta julkaistiin Twitterissä myös kuvia, joissa hän poseeraa avustustyöntekijöiden kanssa.

Itä-Alepposta on tänään evakuoitu yli 3 000 ihmistä. Viime yönä piiritetyistä kaupunginosista lähti liki 350 ihmistä.

Evakuointia tekevän vapaaehtois- ja lääkäriryhmän johtaja Ahmad Dbisin mukaan busseilla kaupungeista tuotujen ihmisten kunto oli huono sen jälkeen kun he olivat joutuneet odottamaan linja-autoissa liki vuorokauden hallituksen tarkastuspisteillä.

– He eivät ole saaneet ruokaa tai juotavaa ja lapset ovat vilustuneet. Ihmiset eivät olleet päässeet edes vessaan, Dbis sanoo.

Myös kapinallisten saartamista kylistä Aleppon luoteispuolelta on saatu evakuoitua viitisensataa ihmistä. Syyrian hallitus oli vaatinut kylien evakuointia ehtona Itä-Aleppon evakuointien jatkumiselle. Evakuointi keskeytyi eilen, koska kapinalliset polttivat busseja, jotka olivat matkalla evakuoimaan ihmisiä kapinallisten saartamista kylistä.

YK:n mukaan Aleppon viimeisillä kapinallisalueilla oli viime viikolla vielä noin 40 000 siviiliä ja jopa 5 000 kapinallistaistelijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.