Asemiehet avasivat tulen Muhammad-näyttelyssä Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa Texasissa on ammuttu kuoliaaksi kaksi asemiestä, jotka avasivat tulen Muhammad-karikatyyrejä esittelevän näyttelyn ulkopuolella.

Autolla paikalla saapuneet miehet ampuivat automaattiaseilla ja ehtivät haavoittaa vartijaa, kunnes poliisi ampui hyökkääjät. Vartija vietiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Vartijalla ei ollut asetta.

Poliisilla ei ollut heti tietoa asemiesten henkilöllisyydestä tai siitä, oliko heillä yhteyksiä tapahtumaa kritisoineisiin.

Dallasin lähellä Garlandissa järjestetyssä näyttelyssä kilpailtiin parhaasta Muhammadia esittävästä sarjakuvasta. Kilpailun palkinto oli 10 000 dollaria.

Poliisin pommiryhmä tarkisti asemiesten auton mahdollisten räjähteiden varalta, ja näyttelyn pitopaikka evakuoitiin, kertoi kaupungin poliisin edustaja.

American Freedom Defense Initiativen järjestämää tilaisuutta oli kritisoitu islaminvastaiseksi. Monet muslimit pitävät profeetta Muhammadista tehtyjä karikatyyrejä loukkaavina. Järjestäjät perustelivat näyttelyä sananvapaudella.

Näyttelylle päätettiin vuokrata tilat vain runsas viikko sen jälkeen, kun Ranskassa Charlie Hebdon toimituspalaveriin tehdyssä terrori-iskussa kuoli 12 ihmistä.

Näyttelyssä oli mittavat turvatoimet. Turvallisuutta valvomaan oli palkattu 40 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.